Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

 • Altijd meepraten over de Formule 1
 • Kans maken op toffe prijzen
 • Advertentievrije site (Plus)
 • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
 • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2023

Met de auto naar het circuit van Spa-Francorchamps? Bekijk deze parkeertips!

De Formule 1 Grand Prix van België komt er weer aan. Ook dit jaar zullen er veel oranjefans afreizen naar het mooie circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Kom je met de auto? Bekijk dan deze parkeertips en ga goed voorbereid op reis.

Parkeren-Formule-1-F1-Spa-Franchorchamps-2023-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar kan ik parkeren rondom het circuit van Spa-Francorchamps?

Rondom het circuit van Spa-Francorchamps zijn een aantal officiële parkeerplaatsen te vinden. Deze zijn gelabeld met drie verschillende kleuren, namelijk groen, geel en rood. Het is belangrijk om te kijken welke tickets je voor de Formule 1 hebt gekocht en op welke tribune je zit, zodat je weet welke parkeerplaats het dichtste bij jouw plek is. Wanneer je de verkeerde parkeerplaats kiest, kan het zomaar zijn dat je nog een heel stuk moet wandelen. En als je niet zulke sportieve genen hebt of of krap qua tijd zit, dan is dat natuurlijk niet wat je wilt.

Een overzicht van de kleuren en corresponderende plaatsen:

 • Groen:
  • Speed Corner

  • Silver 3, 4

  • Brons gebied (staanplaatsen)

 • Geel:
  • Goud 1 t/m 8

  • Silver 1, 2, 5

 • Rood:
  • Brons gebied (staanplaatsen)

Bekijk hier het overzicht van de parkeerzones rondom het circuit van Spa-Francorchamps.

Openingstijden parkeerplaatsen Spa-Francorchamps

De parkeerplaatsen gaan om 6 uur ‘s ochtends open en sluiten om 10 uur ‘s avonds. Ook kun je je auto niet laten staan ‘s nachts, deze zal dan worden weggesleept. Let hier dus op, anders heb je een lange wandeling te gaan.

Niet-officiële parkeerplaatsen

Ook zullen er particulieren zijn rondom het circuit van Spa-Francorchamps die parkeergelegenheden aanbieden. Deze zijn alleen vaak snel vol en je kunt hiervoor niet reserveren. Maar mocht je van plan zijn om midden in de nacht al voor de ingang van het circuit te bivakkeren, dan heb je best een kans op een goede plek.

Toeristisch rondje Ardennen, neem de fiets!

Dit jaar biedt de Grand Prix van Spa-Francorchamps een nieuwe optie aan om je auto 5 kilometer buiten het circuit te parkeren en dan verder te gaan op de fiets, waarbij je als een ware Mathieu van der Poel een mooi stukje van de Ardennen kunt zien. Adres om te parkeren: Avenue André Grégoire, 4970 Stavelot.

Moet ik tickets kopen voor het parkeren in Spa-Francorchamps?

Ja, voor de officiële parkeerplaatsen rondom het circuit moet je een ticket hebben.

Waar kan ik parkeertickets kopen?

Parkeertickets koop je bij de officiële ticketshop van de Grand Prix van België. Klik hier voor meer info.

Hoe duur zijn de parkeertickets voor Spa-Francorchamps?

De prijzen van de parkeertickets voor Spa-Francorchamps zijn circa 20 euro per dag.

Hoe kan ik het beste naar het circuit van Spa-Francorchamps rijden?

De beste route naar het circuit vanuit Nederland is via de A2 richting Maastricht naar België te rijden. Rijd door naar het knooppunt Cheratte en volg vervolgens de borden Aachen/Verviers. Volg de E42 tot het knooppunt Hervé en kies de route richting Saarbrücken/Verviers.Houdt rechts aan en voeg in op de N640 Rue de Sart. Op de rotonde neem je de vierde afslag naar Rue de Spa/de N62/de N640. Bij de volgende rotonde neem je de eerste afslag naar Rte du Circuit die je uiteindelijk aan je linkerhand zal vinden.

Maar we leven in 2023, dus gebruik vooral je navigatie (Rte du Circuit 55 in Francorchamps). Ook kun je de app ‘Waze’ downloaden, die je informeert over de te volgen route, afhankelijk van de verkeerssituatie.

Op deze kaart zijn de toegangswegen te bekijken.

Dan kunnen we nog maar één ding zeggen: vertrek vooral op tijd om niet voor verrassingen komen te staan. Veel plezier tijdens de Grand Prix van België!

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team