Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Met deze gevoelens beginnen Verstappen en Hamilton aan het nieuwe raceweekend

Mercedes en Red Bull zullen in Saoedi-Arabië hun strijd voor het kampioenschap voortzetten. RacingNews365 zet de recente uitspraken van de twee kampen voor je op een rijtje, aan de vooravond van wat een beslissend weekend zou kunnen zijn.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton wist de laatste twee races te winnen en wordt ook gezien als de favoriet in Saoedi-Arabië. Maar het is Max Verstappen die nog steeds aan de leiding gaat van het kampioenschap. De Nederlander zag zijn voorsprong de laatste paar races wel kleiner worden en staat nu nog maar acht punten voor op de Mercedes-coureur.

In het constructeurskampioenschap is het ook bloedstollend spannend tussen Red Bull en Mercedes. Het laatste team gaat daar aan de leiding met een voorsprong van vijf punten. Dit kampioenschap zal dus waarachijnlijk pas in Abu Dhabi worden beslist.

Hamilton zet zijn allerbeste beentje voor

"De laatste weken waren fantastisch, gewoon geweldig", blikt Hamilton terug bij Sky Sports. "Ik heb er niet veel gevoelens over, behalve dat ik me nu heel gedreven voel. Het is fantastisch om in deze laatste twee races zoveel punten terug te kunnen komen. Dat is belangrijk geweest."

De Mercedes-coureur weet echter ook dat het werk nog niet gedaan is en is van mening dat Red Bull veel snelheid heeft. "Ze zijn duidelijk nog steeds erg snel; dat kon je zien aan hun snelste ronde en het feit dat beide auto's gemakkelijk vrijwel iedereen voorbij gaan. Dus we hebben nog een boel werk te doen", zei de zevenvoudig wereldkampioen na afloop van de Grand Prix van Qatar.

Hamilton wist de race op het Losail International Circuit dominant te winnen en dat zonder de 'spicy' motor die hij in Brazilië gebruikte. Mercedes heeft al bekend gemaakt die motor in Saoedi-Arabië wel te gaan gebruiken en dat zal de Brit waarschijnlijk iets meer topsnelheid opleveren.

De Mercedes-man zegt zelf te smullen van het gevecht met Verstappen en Red Bull. "Ik geniet ervan. Ik hou van de spannende strijd, de druk en de eisen die aan jou en het hele team worden gesteld. Ik heb er echt enorm van genoten. Maar de volgend twee races moeten we beter presteren, dus daar gaan we ons allerbeste beentje voorzetten."

Verstappen blij om te vechten voor kampioenschap

Verstappen denkt daarentegen dat juist Mercedes het te kloppen team is. "De laatste paar races, zelfs races die ik heb gewonnen, heb ik het gevoel gehad dat zij echt sterk waren. Vanuit mijn gevoel zijn er races geweest waar we eigenlijk, tegen de verwachting in, punten hebben gewonnen."

Daarnaast is de Nederlander vol lof over de stap die Red Bull en Honda hebben gezet ten opzichte van vorig jaar. "Ik denk dat we het als team tot nu toe geweldig hebben gedaan in vergelijking met vorig jaar. Toen zij zo dominant en zo snel waren, dus dat we zelfs in dit gevecht zitten is op zich al erg indrukwekkend."

"Natuurlijk geven we niet op, maar in Qatar misten we duidelijk wat snelheid, maar elk raceweekend is anders", concludeert de Red Bull-coureur. De Limburger weet dat er in een raceweekend van alles kan gebeuren en wijst als voorbeeld naar wat hem overkwam in Qatar.

"Tijdens een weekend kan er van alles gebeuren, zoals je kon zien. In de kwalificatie kreeg ik een gridstraf van vijf plaatsen door die gele vlagsituatie, maar dit soort dingen kunnen heel snel gebeuren en kunnen iedereen overkomen."

Mercedes-auto nu op zijn best

De teambaas van Mercedes is het eens met Verstappen en denkt dat zijn team er momenteel goed voor staat. "De auto heeft de laatste tijd goed gepresteerd en is waarschijnlijk beter dan ie het hele seizoen is geweest."

"De coureurs hebben het vertrouwen om de auto tot de limiet te pushen. Dat is bemoedigend voor de laatste races en geeft ons een sterk momentum om op verder te bouwen", aldus Toto Wolff. De Oostenrijker geeft aan dat iedereen in het team gemotiveerd is en zin heeft om in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi de strijd aan te gaan met Red Bull.

"We zijn allemaal enthousiast omdat we in deze fase van het seizoen nog in de strijd zitten. Het is een voorrecht en een bewijs van onze veerkracht als je kijkt naar waar we aan het begin van de zomer stonden. We zijn gemotiveerder dan ooit en we verwachten ervoor te kunnen gaan, dus we kijken allemaal uit naar het debuut van de Grand Prix van Saoedi-Arabië."

Red Bull is underdog in Jeddah

Christian Horner verwacht ook dat Mercedes moeilijk te verslaan zal zijn op de straten van Jeddah, maar ziet kansen voor de laatste Grand Prix. "Op het volgende circuit zou Mercedes misschien een voordeel hebben, maar Abu Dhabi, met de aanpassingen die daar zijn gedaan. Wie weet?"

De teambaas gelooft dat zijn team beide kampioenschappen nog kan winnen. "We gaan deze laatste races in met acht punten voorsprong in het rijderskampioenschap en we hebben het gat in het constructeurskampioenschap teruggebracht tot vijf punten, dus beide zijn nog volledig binnen bereik."

Theoretisch gezien zou Max Verstappen in Saoedi-Arabië al wereldkampioen kunnen worden, maar Horner laat de slingers nog even thuis. "Ik ben blij dat we met acht punten voorsprong naar de volgende race gaan en we moeten gewoon ons uiterste best doen om onze kansen te maximaliseren. Ik heb vanaf het begin van dit kampioenschap gezegd dat ik denk dat het pas in Abu Dhabi beslist zal gaan worden en mijn mening is nog niet veranderd."

Coronel: "Het is aan Hamilton om Verstappen ruimte te geven"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 vooruit op de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens de WTCR-coureur heeft Mercedes het voordeel op dit moment, maar Max Verstappen moet nooit onderschat worden. Sterker nog, Coronel denkt dat Lewis Hamilton aan de kant moet voor de Nederlander. De volledige vooruitblik van Tom Coronel op de race in Jeddah bekijk je hieronder.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

8 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche