Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Met deze rijstijl wordt Max Verstappen nooit kampioen'

Voormalig Formule 1-coureur Stefan Johansson ziet Max Verstappen niet snel kampioen worden als hij zijn rijstijl niet aanpast. Het kan niet altijd goed blijven gaan, zo redeneert de Zweed.

Max Verstappen is een wereldkampioen in wording. Daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Zo ook voormalig McLaren- en Ferrari-coureur Stefan Johansson, al denkt hij wel dat daar het een en ander voor moet veranderen. "Hij zal nooit een kampioenschap winnen als hij blijft rijden zoals nu. Ik ben er echter zeker van dat hij van de voorbije races geleerd heeft dat je niet elke slag moet winnen om de oorlog te winnen. Hij kan wereldkampioen worden, maar dan moet hij wel snappen dat hij niet weg blijft komen met de dingen die hij nu doet" , aldus Johansson in zijn persoonlijke blog. Johansson ziet dat Max Verstappen niet zoveel anders doet dan voorheen. Waar zijn acties voorheen echter bejubeld werden, worden ze nu bekritiseerd omdat de afloop anders is. "Max kwam drie jaar lang weg met zijn acties. Nu valt het dubbeltje een aantal keer de andere kant op, wat niet verwonderlijk is als elke actie zo op het randje is."

"Het is eigenlijk een wonder dat Max Verstappen het deksel niet eerder op zijn neus kreeg. Meestal zat zijn tegenstander met een kapotte wing endplate of met een gedwongen uitstapje door het gras." Volgens Johansson draagt de concurrentie ook bij aan de minder geslaagde acties van Verstappen: "Als je de grens opzoekt, leg je je eigen lot meer en meer in handen van je tegenstander. En die zijn de riskante acties van Max op een gegeven moment ook beu en bieden meer partij. De gevolgen daarvan hebben we kunnen zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"