Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Met dit plan willen Ferrari, Mercedes en Red Bull de kleine teams tegemoetkomen

De topteams in de Formule 1 denken actief mee over hoe men de kleinere teams kan helpen het gat enigszins te dichten. De FIA is enthousiast over een gezamenlijk plan van Mercedes, Ferrari en Red Bull, maar kan zich niet vinden in de enige voorwaarde die die teams stellen.

Start GP VS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het plan van de topteams werd tijdens een videocall tussen de Formule 1-teams, de FIA en de FOM op donderdag naar verluidt besproken. Het idee is om de kleinere teams meer ruimte te geven om de aerodynamica te ontwikkelen dan de topteams. Het laatste team mag het meeste onderzoek uitvoeren, het meest succesvolle team het minste.

Ferrrari, Mercedes en Red Bull stelde echter wel voor om deze maatregel te combineren met verschillende budgetplafonds voor verschillende teams. De grotere teams zouden dan iets meer te besteden hebben, maar dus minder onderzoek mogen doen naar aerodynamisch gewin.

De bazen van de Formule 1 legden het idee van budgetplafonds van verschillende hoogten naast zich neer, omdat het de voorkeur geeft aan een gelijk plafond voor alle teams. Van het idee om de laatste teams de aerodynamica meer onder handen te laten nemen, is men echter wél gecharmeerd. De verwachting is echter dat het nog weken duurt voordat men overeenstemming zal bereiken over de te varen koers voor de toekomst.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen