© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

"Met Hamilton zou Ferrari wél kampioen zijn geworden"

Lewis Hamilton ging er na een spannende eerste seizoenshelft uiteindelijk redelijk eenvoudig vandoor met de Formule 1-titel in 2018. Volgens voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo is dat grotendeels de schuld van Sebastian Vettel zelf.

Het is nogal een statement van voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo: "Met Hamilton in de auto zou Ferrari wél gewoon kampioen zijn geworden." Di Montezemolo doet in zijn uitspraak in gesprek met Rai Radio en voegt eraan toe dat Sebastian Vettel in dienst van de Scuderia fouten maakte die Hamilton nooit gemaakt zou hebben.

"Ferrari liet geweldige dingen zien aan het begin van het seizoen, soms was het zelfs beter dan met Mercedes. Helaas ontbrak een passend slotakkoord. Vettel maakte enkele doorslaggevende foutjes, terwijl hij de auto had om mee te winnen. Lewis Hamilton daarentegen reed zijn beste seizoen sinds zijn debuut in 2007. Daarmee maakte hij het verschil."

Overigens verwacht Di Montezemolo dat Vettel over genoeg veerkracht beschikt om terug te komen van de teleurstellingen van 2018, al voegt hij daar wel een voorwaarde aan toe: "Vettel is een coureur van de buitencategorie en heeft het in zich om met een goede auto sterker terug te komen. Het is daarbij echter wel belangrijk dat hij zich gesteund voelt door Ferrari, zeker nu men in Charles Leclerc een sterke jonge teamgenoot naast hem zet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen