Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Met Hamilton zou Ferrari wél kampioen zijn geworden"

Lewis Hamilton ging er na een spannende eerste seizoenshelft uiteindelijk redelijk eenvoudig vandoor met de Formule 1-titel in 2018. Volgens voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo is dat grotendeels de schuld van Sebastian Vettel zelf.

Het is nogal een statement van voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo: "Met Hamilton in de auto zou Ferrari wél gewoon kampioen zijn geworden." Di Montezemolo doet in zijn uitspraak in gesprek met Rai Radio en voegt eraan toe dat Sebastian Vettel in dienst van de Scuderia fouten maakte die Hamilton nooit gemaakt zou hebben.

"Ferrari liet geweldige dingen zien aan het begin van het seizoen, soms was het zelfs beter dan met Mercedes. Helaas ontbrak een passend slotakkoord. Vettel maakte enkele doorslaggevende foutjes, terwijl hij de auto had om mee te winnen. Lewis Hamilton daarentegen reed zijn beste seizoen sinds zijn debuut in 2007. Daarmee maakte hij het verschil." Overigens verwacht Di Montezemolo dat Vettel over genoeg veerkracht beschikt om terug te komen van de teleurstellingen van 2018, al voegt hij daar wel een voorwaarde aan toe: "Vettel is een coureur van de buitencategorie en heeft het in zich om met een goede auto sterker terug te komen. Het is daarbij echter wel belangrijk dat hij zich gesteund voelt door Ferrari, zeker nu men in Charles Leclerc een sterke jonge teamgenoot naast hem zet."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie