Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Met Raikkonen wint Ferrari nooit het WK'

Voormalig F1-teambaas Flavio Briatore vindt het onbegrijpelijk dat Scuderia Ferrari doorgaat met Kimi Raikkonen. De prestaties van de Fin zijn al jaren niet meer zoals vroeger.

Briatore is van mening dat Ferrari nooit titels kan winnen als het vasthoudt aan Kimi Raikkonen. " Het is erg lastig om het WK voor de constructeurs te winnen als je vasthoudt aan Kimi Raikkonen. Om wereldkampioen te worden hebben je twee goede coureurs nodig. Dan kijk je gedurende het seizoen welke rijder er voor de titel kan gaan bij de coureurs", laat Briatore aan Marca weten. Kimi Raikkonen wacht al jaren op een nieuwe overwinning, maar komt over het algemeen tekort. In Monaco en Hongarije was hij dit seizoen dicht bij een zege. In het prinsendom was Vettel uiteindelijk aanzienlijk sneller en in Hongarije mocht Raikkonen niet voorbij aan zijn kopman die met technische problemen kampte.

Briatore vindt Ferrari te wisselvallig dit seizoen, waarmee het ook direct al haar kansen verspeelde op de titels. " Je wint races en je verliest races. Het kampioenschap is net als de Giro d'italia en daarin zijn Lewis en Mercedes over het hele jaar gezien gewoon de beste. Ferrari begon goed, maar Mercedes heeft toegeslagen in de tweede helft."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'