Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Mexicaanse F1-fans wakker geschud: "De waarheid naast Verstappen is hard"

Heeft Sergio Perez dit jaar kans op de wereldtitel Formule 1. Of beter gezegd: had hij dat ooit? Het podcastpanel van RacingNews365 buigt zich over dit vraagstuk na de Grand Prix van Miami.

Vooralsnog is Sergio Perez de enige coureur die de concurrentiestrijd met Max Verstappen aan kan gaan dit Formule 1-seizoen. Op papier dan, want als Red Bull-teamgenoot van de Nederlander beschikt hij net als Verstappen over het allerbeste materiaal van 2023. Toch kon hij in Miami zijn poleposition niet omzetten in een overwinning.

Sterker nog, Verstappen won de race vanaf de negende startplaats en loopt door zijn zege uit in het klassement. In de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de prachtige inhaalrace van de Nederlander. Is Verstappen hierin niet te evenaren?

"Dat denk ik wel", zo trapt Dimmers af. 'We hebben het al wel vaker benoemd, maar dat is ook het verschil tussen Max en Perez. Dat is niet zo groot als je allebei vooraan rijdt, maar juist dit soort races waarbij je het helemaal zelf moet doen..."

Terwijl de F1-kenner Verstappen de een na de ander ziet inhalen, komt zijn Mexicaanse teamgenoot juist niet verder vooruit. "Hij komt niet verder weg dan zes seconden. Het worden er vijf, vier: bij Perez zie je die linker voorband eraan gaan. Je weet gewoon eigenlijk op dat moment, alleen pech kan Max nog van een overwinning afhouden. Dit was gewoon dominant. En als je dan Checo Perez bent, denk je dat dit een van de zwaarste zondagen is geweest in zijn Formule 1-historie. Dat je denkt van: 'Ik ben misschien wel WK-leider na vandaag', en dan word je zó afgetroefd."

De kansen van Perez

Coronel vindt niet dat Perez een reële kans heeft op de wereldtitel. "Kijk, het is natuurlijk ook de hele droom die hij kreeg. Je zou misschien wel wereldkampioen kunnen worden: Mexico was dat natuurlijk helemaal aan het hypen. De waarheid is keihard. Die is dit weekend weer even naar boven gekomen."

"Als Max op de inschrijflijst staat, dan vecht je voor de tweede plaats. Niet voor plek één, want dat is er namelijk maar eentje. De hele wereldkampioenschapshype van 'misschien wel', dat is nu wel echt serieus gedaan", aldus de Nederlandse coureur. Dimmers haakt aan: "Er is maar één iemand waar Max van kan verliezen. Dat is van Max zelf."

"Dat zag je ook in Bakoe, dat was gewoon vanaf het begin niet helemaal zijn weekend. Hij zat er op een of andere manier niet helemaal lekker in, dat heeft hij een paar keer. Daar moet je dan blij mee zijn als concurrent van hem. Alleen voor de rest is het gewoon een schaakcomputer die iedereen verslaat. Die zo voorgeprogrammeerd is. Je moet het hebben van de momenten dat Max een wat minder weekend heeft, maar voor de rest kan hij eigenlijk alleen maar verliezen van zichzelf."

Coronel: "De waarheid is hard"

Van een start op pole naar de tweede plaats achter Verstappen: de uitslag van de Grand Prix van Miami was volgens Coronel zeer pijnlijk voor Perez. Waarom? "De waarheid is iedere keer zo hard: dat als je over de finish komt, dat het niet gelukt is. Dat is gewoon echt niet leuk. En al helemaal niet als... kijk, je kan zeggen dat het een concurrent van je is, maar nee, dit is je teamgenoot die exact dezelfde spullen heeft. Dan is het eigenlijk nog veel erger, want dan mag het verschil niet zo groot zijn."

Over hoe makkelijk Perez werd ingehaald is Coronel ook niet te spreken. "Max ging erachter zitten en was er klaar mee. Hup, eroverheen en wegwezen! Hij verdedigde maar een klein beetje. Hij had echt nul kans op de zege. Echt nul", zo oordeelt hij.

Beluister de volledige RN365 F1-podcast hieronder!

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein