Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mexicaanse F1-fans wakker geschud na zege op Verstappen: "Dat zal Perez niet lukken"

Zondag staat de tweede editie van de Grand Prix van Miami op het programma. Sergio Perez zal aan willen tonen dat hij een echte 'straatracer' is, terwijl wereldkampioen Max Verstappen zijn Mexicaanse teamgenoot ongetwijfeld een toontje lager zal willen laten zingen. Een ideaal moment om de race voor te beschouwen met Viaplay-expert en inwoner van Miami, Mike Hezemans, die zowel veel Nederlandse als Mexicaanse kennissen heeft.

Na vier Grands Prix staat het 2-2 in de onderlinge strijd tussen Max Verstappen en Sergio Perez. De nieuwe regels en de budgetcap moesten ervoor zorgen dat meer teams kunnen strijden voor deoverwinningen, maar dat lijkt nog niet gelukt te zijn. Red Bull domineert het2023-seizoen en de drie achtervolgende teams lijken het gat dit seizoen inieder geval niet te gaan dichten. In een exclusief interview met RacingNews365 doet Miami-inwoner en Viaplay-expert Mike Hezemans een logische voorspelling. Volgens hem is het maar beter dat Sergio Perez tot op heden tegenstand weet te geven aan Verstappen. "Als je kijkt naar de race in Miami,ligt het daar voor de hand dat Red Bull weer gaat domineren en dan mogen we alsneutrale fan blij zijn dat Perez tot nu toe twee races heeft gewonnen. Anderswas er nu helemaal geen spanning geweest."

Snelle Perez

Hezemans vindt het bijzonder dat Perez de smaak plots zo te pakken heeft. "Overigens vind ik het wel opvallend dat Perez dit jaar opeens sneller is dan vorig seizoen. Ik kan me niet herinneren dat ik na mijn 25e nog sneller ben geworden", benadrukt hij al lachend zijn verbazing. De coureur trekt dan ook een logische conclusie. "Mijn gevoel zegt dat Red Bull niet alleen een onwijs snelle bolide heeft gemaakt, maar ook eentje die wat eenvoudiger is om te besturen. Als ik nogmaals naar mijn eigen carrière kijk, dan was ik in de ene bolide wel sneller dan in de andere, omdat je dan een beter gevoel met de bolide had." "Nu heb ik bij Perez ook het gevoel dat het het hem in deze bolide makkelijker af gaat dan vorig jaar. Dat kan ook niet anders, want het kan niet zo zijn dat je op een dag opstaat en plots vier tienden sneller bent geworden."

Mexicaanse fans

Als inwoner van Miami heeft Hezemans een verrassende combinatie aan contacten, waaronder veel Nederlanders, maar ook veel lokale Mexicanen. "Trouwens", zo maakt de opgewekte Brabander het bruggetje naar de verschillende F1-fans. "In Miami wonen veel Mexicanen en die zijn natuurlijk helemaal gek van Perez. Dus naast de nieuwe Amerikaanse F1-fans, krijg ik ook veel appjes van de Mexicanen die ik ken, maar laten we maar zeggen dat die berichtjes wat minder leuk zijn!", lacht hij. Voor de Perez-fans sluit hij echter af met slecht nieuws. "Zij hebben nu heel erg het gevoel dat Checo het verschil kan gaan maken, maar dat zal niet lukken, aan het einde van het seizoen is Verstappen de snelste." Lees hieronder deel 1 van het interview met Mike Hezemans .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"