Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Miami Grand Prix wil geweldig evenement neerzetten: "Met veel inhaalmogelijkheden"

Naar alle waarschijnlijkheid vinden er in 2022 twee F1-races plaats in de Verenigde Staten. Naast de welbekende race op het circuit van Austin, zal er ook een Formule 1-race plaatsvinden in Miami. Volgens de managing partner van de GP in Miami zou het mooi zijn om in de toekomst nog meer races in Amerika op de F1-kalender te zien.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In een exclusief interview met RacingNews365 spreken de Managing Partner Tom Garfinkel en Chief Executive Officer Richard Cregan van de Grand Prix van Miami zich uit over de populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten. "Ik denk dat Formule 1 geweldig werk aflevert wat betreft het promoten van de sport in de VS", zo begint Garfinkel zijn uitleg over de groeiende belangstelling van Amerikaanse fans in de koningsklasse van de autosport. "Het is niet zo dat je de TV aanzet, Formule 1 kijkt en meteen de sport begrijpt. Daarvoor gebeurt er veel te veel in de F1. Daarom heeft de Netflix-serie Drive to Survive een grote rol gespeeld in de groei van het aantal Amerikaanse F1-kijkers."

"Naast de serie van Netflix denk ik dat ook wij met het organiseren van de GP in Amerika een grote rol zullen spelen in de populariteit van de Formule 1. We vormen namelijk de tweede F1-race van het jaar, naast de GP op het circuit van Austin. In de toekomst zou het mooi zijn om nog meer F1-races in Amerika te zien, dat zou geweldig zijn", aldus de enthousiaste Garfinkel, die tevens de CEO is van de Miami Dolphins (een American Football-team). "Onze race zal volgend jaar plaatsvinden in mei en we hopen zo'n 80.000 fans te mogen verwelkomen. We werken dan met een limiet, zodat we alles op en top kunnen leveren aan de fans."

Net als bij de GP van Nederland, werkt men in Miami ook met privépartijen om de race te kunnen organiseren. "Het raceweekend wordt gefinancierd door derde partijen, we krijgen geen financiële steun van de overheid. De samenwerking met de lokale overheden verlopen echter uitstekend", verduidelijkt Garfinkel, die nauw samenwerkt met Cregan. De CEO van de GP-organisatie kan niet wachten tot het raceweekend voor de deur staat in 2022.

"We hebben een circuit gemaakt waar de coureurs in een flow kunnen racen, maar tegelijkertijd zijn er genoeg mogelijkheden om in te halen. Het circuit hebben we gemaakt samen met Apex Circuit Design, een partij waar we in samenwerking met de F1-organisatie voor hebben gekozen. Ik denk dat we beschikken over een prachtig circuit en daarnaast is logistiek ook alles top geregeld. We zitten in de buurt van het Miami Dolphins stadion en zij organiseren zonder verkeersproblemen eenvoudig hun wedstrijden, met 80.000 mensen in het stadion."

"Het circuit ligt tussen twee snelwegen, wat ervoor zal zorgen dat alles logistiek gezien goed zal verlopen. We zijn uitgebreid bezig geweest met het logistieke uitdagingen van het circuit, omdat we willen dat de klant een geweldig weekend beleeft. Dat hebben we ook gedaan als het aankomt op de prijzen van de tickets en die lijst zullen we snel presenteren. We hebben in ieder geval gemerkt dat er grote interesse is voor het evenement. Daarom zullen we iedere doelgroep zo goed mogelijk proberen te bedienen en zullen er verschillende soorten kaarten zijn”, aldus Cregan.

Ondanks dat er normaal gesproken geen twee F1-races in een land worden verreden, heeft Garfinkel niet het idee dat de GP's van Austin en Miami als concurrenten van elkaar moeten worden gezien. "Het is prachtig om te zien dat er nu twee races op de F1-kalender komen te staan en hopelijk zullen er nog meer GP's in Amerika volgen. We vormen absoluut geen concurrentie voor Austin, omdat we beide bijvoorbeeld een andere doelgroep aantrekken en daardoor niet in elkaars vaarwater zitten. Het is vooral voor Amerika goed om te zien dat er meerdere F1-races bij willen komen."

Cregan voegt er aan toe dat de stad in Florida ook zal profiteren van de F1-race in de straten van de toeristische badplaats: "Miami is wereldwijd bekend en daarom zullen er veel fans van buiten Amerika komen. Dat is niet alleen goed voor ons evenement, maar natuurlijk ook voor de stad. Daarom zijn we blij dat we de komende 10 jaar op de F1-kalender staan."

De Grand Prix van Miami staat op de voorlopige F1-kalender gepland voor het weekend van 8 mei in 2022.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

5 reacties

x
Interview teammanager Verstappen "Zinloos voor Verstappen om dan een hele nacht door te rijden"