Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Miami's lokale raceheld kijkt op naar Verstappen: "Iedereen wil dat ervaren"

Als Max Verstappen zich zondag op de startgrid meldt voor de F1 Grand Prix van Miami, deelt hij de grid tenminste met één bewonderaar.

Alexander Rossi was in 2015 de laatste coureur uit de Verenigde Staten die in zijn thuisland aan de start stond van een Formule 1 Grand Prix. Dit weekend volgt Logan Sargeant hem daarin op en daarom staan er net wat meer spotlights op hem gericht dan normaal het geval is.

Hij gaf acte de présence tijdens een media-evenement van Williams, waar hij volgende vraag voorgeschoteld kreeg: "Is er een coureur, uit het verleden óf uit het heden, waar jij tegenop kijkt?

"Met de huidige generatie coureurs is het lastig om iemand te noemen, want dat zijn allemaal jongens die ik wil verslaan", zo begint hij met een grote lach, om vervolgens toch uit te komen bij iemand uit het moderne Formule 1-tijdperk.

"Eerlijk gezegd is in mijn ogen Max Verstappen op dit moment de beste coureur. Om te zien wat hij de afgelopen jaren bereikt heeft, is behoorlijk speciaal. Dat is iets wat wij als coureurs allemaal willen evenaren, daar ben ik zeker van."

Eerste thuisweekend

Voor Sargeant is het zijn eerste F1-weekend in eigen land. Hij is nota bene nabij Miami (Fort Lauderdale) opgegroeid, dus het is echt een thuisrace. "Ik kijk heel erg uit naar de race. Het is hier warm, dus het wordt lastig, en het circuit kende ik voor dit weekend ook nog niet. Lastig, maar ik heb er zin in."

"Ik ben zelf al talloze keren in het stadion van de Miami Dolphins geweest, dus om er omheen te kunnen racen en alle faciliteiten in het stadion te hebben, is heel cool. Tot op heden is mijn seizoen er een van ups and downs, maar elk weekend leer ik weer bij en voelt het alsof het steeds meer mijn kant op valt."

"Ik zal consistenter moeten zijn en elke dag beter moeten worden. Ik ben nog niet tevreden, er is nog veel werk te verrichten en nog veel om te verbeteren, maar het gaat de goede kant op. Dat is wat telt", aldus de lokale held.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Miami 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"