Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

Michael Bleekemolen: "Persoonlijk heel blij voor Zandvoort, zakelijk afwachten"

De bekendmaking van de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort brengt veel teweeg in Nederland. Niet voor iedereen valt er echter direct te juichen. RacingNews365 sprak met Michael Bleekemolen die ook zakelijk verbonden is aan het circuit en snel om tafel zal zitten met de directie van het circuit.

Zandvoort
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Bij het horen van het nieuws was er in eerste instantie vooral blijdschap bij Bleekemolen. Na vijfendertig jaar van afwezigheid ziet hij de Grand Prix van Nederland eindelijk weer terugkeren op zijn geliefde Zandvoort: "Sportief gezien ben ik heel blij met de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Ik had niet meer verwacht dat het nog zou gaan gebeuren, maar dankzij Verstappen is het dan toch gelukt. Daar ben ik net als iedereen denk ik, heel gelukkig mee. Toch moet ik ook zakelijk denken omdat wij met ons bedrijf veel gebruik maken van het circuit. Op dit moment verwelkomen wij jaarlijks zo’n 13.000 klanten op het circuit, waarvan circa de helft uit het buitenland komt. Wij hopen in de toekomst deze mensen natuurlijk nog steeds te kunnen laten racen op ons circuit. Daarom zullen we ook snel met de directie van het circuit om tafel moeten zitten aangezien we zeer benieuwd zijn naar wat er allemaal gaat gebeuren", aldus Bleekemolen tegenover RacingNews365.

"De afgelopen tijd werd er al veel gespeculeerd over de veranderingen die er gaan plaats vinden. Daardoor zal het circuit ook enige tijd buiten gebruik zijn, wat voor ons zakelijk gezien weleens problemen zou kunnen opleveren. Daarnaast is er natuurlijk nog maar een relatief korte tijd voordat de Grand Prix plaats zal vinden. Een klein jaar is namelijk helemaal niks voor het verbouwen van het circuit en de paddock. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het circuit deze zaken gaat aanpakken. Hopelijk beschikt men over genoeg expertise om alles in goede banen te leiden, een fout kan namelijk enorme financiële gevolgen hebben. Toch ga ik er vanuit dat alles goed komt, de directie zal een duidelijk idee hebben over hoe ze alles zullen aanpakken."

Formule 1 GP van Nederland nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1