'Michael Schumacher was onder de indruk van F1 test Valentino Rossi'

22 jan. 2018 11:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi flirtte in het verleden meerdere keren met de Formule 1. De flamboyante Italiaan hield de tifosi lange tijd in spanning met een eventuele overstap van de MotoGP naar de Formule 1.

Valentino Rossi niet alleen snel op twee wielen

Zo ver kwam het vervolgens niet. Rossi besloot ondanks meerdere testen in de Formule 1 toch trouw te blijven aan zijn grote liefde, de MotoGP. 

Nog steeds behoort Il Dottore tot één van de beste motorcoureurs van het veld. Ondanks zijn leeftijd, hij tikt 16 februari alweer de 39 aan, en meerdere blessures is hij nog steeds een geduchte tegenstander.

Toch had het inderdaad niet veel gescheeld of Rossi had de overstap gewaagd naar de Formule 1. Hij heeft meerdere keren getest voor Ferrari in de periode van 2005 tot 2009 en liet ook toen duidelijk zien dat hij een alleskunner is.

Voormalig Ferrari engineer, Luigi Mazzola, kan zich deze testen nog wel goed herinneren en doet er op zijn Facebook een boekje over open.

"Ik weet niet meer precies hoeveel testen Valentino voor Ferrari heeft gedaan. Ik denk in ieder geval zo'n zeven tests. Bij zijn eerste test heeft Valentino zo'n 1000 pogingen gedaan maar bij zijn laatste test zette hij ongelofelijk snelle rondetijden neer."

Niet alleen Mazzola was onder de indruk van de test van Rossi, ook Michael Schumacher kon amper geloven wat Rossi liet zien op de baan.

"Ik weet nog dat ik samen met Michael naar de telemetrie van Rossi zat te kijken en dat Michael enorm verbaasd was. Hij kon het gewoonweg niet bevatten hoe snel Rossi was."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen