Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Michelin sluit terugkeer in de Formule 1 uit

Pirelli is al geruime tijd de enige bandenleverancier in de Formule 1. Ondanks dat Liberty Media open staat voor alles om de sport weer attractiever te maken, lijkt het erop dat er voorlopig geen nieuwe bandenfabrikant toetreedt.

Een potentiële bandenfabrikant is Michelin maar zij hebben inmiddels te kennen gegeven dat ze geen interesse hebben om weer terug te keren in de Formule 1. Michelin beleefde in 2005 namelijk een desastreus seizoen in de Formule 1. Bij de GP van Amerika functioneerden hun banden niet goed waarna Michelin zich genoodzaakt zag om hun klantenteams te adviseren om niet van start te gaan in de race. In 2006 waren ze nog wel van de partij maar daarna trokken ze zich terug. Inmiddels richt Michelin zich volledig op de Formule E waarmee ze net het contract tot en met 2020 hebben verlengd. Een uitstap naar de Formule 1 staat dan ook niet op de planning.

In gesprek met Speedweek laat Michelin-motorsportbaas Pascal Couasnon het volgende hierover los. "Voor ons liggen er geen uitdagingen in de Formule 1 en daarnaast zijn er geen mogelijkheden om de technologie te vertalen van de circuits naar de straat. Ook kunnen we in de Formule 1 geen 18 inch wielen gebruiken en mogen de banden het maar een beperkt aantal ronden volhouden. Daarom zien we een terugkeer in de Formule 1 niet zitten."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'