© Twitter Michelin

Nieuwsoverzicht

Michelin sluit terugkeer in de Formule 1 uit

04 dec. 2017 11:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Pirelli is al geruime tijd de enige bandenleverancier in de Formule 1. Ondanks dat Liberty Media open staat voor alles om de sport weer attractiever te maken, lijkt het erop dat er voorlopig geen nieuwe bandenfabrikant toetreedt.

Michelin ziet geen uitdaging in de Formule 1

Een potentiële bandenfabrikant is Michelin maar zij hebben inmiddels te kennen gegeven dat ze geen interesse hebben om weer terug te keren in de Formule 1.

Michelin beleefde in 2005 namelijk een desastreus seizoen in de Formule 1. Bij de GP van Amerika functioneerden hun banden niet goed waarna Michelin zich genoodzaakt zag om hun klantenteams te adviseren om niet van start te gaan in de race. In 2006 waren ze nog wel van de partij maar daarna trokken ze zich terug.

Inmiddels richt Michelin zich volledig op de Formule E waarmee ze net het contract tot en met 2020 hebben verlengd. Een uitstap naar de Formule 1 staat dan ook niet op de planning.

In gesprek met Speedweek laat Michelin-motorsportbaas Pascal Couasnon het volgende hierover los.

"Voor ons liggen er geen uitdagingen in de Formule 1 en daarnaast zijn er geen mogelijkheden om de technologie te vertalen van de circuits naar de straat. Ook kunnen we in de Formule 1 geen 18 inch wielen gebruiken en mogen de banden het maar een beperkt aantal ronden volhouden. Daarom zien we een terugkeer in de Formule 1 niet zitten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen