© Andrew Benson

Nieuwsoverzicht

Michelin trekt keutel in: 'Geen interesse in terugkeer in Formule 1'

31 aug. 2018 14:10 Jan van der Burgt 0 reacties
De Franse bandenfabrikant Michelin dingt niet mee naar de rechten om de Formule 1 van banden te voorzien vanaf 2020. Michelin kan zich niet vinden in de geplande koers van de Formule 1.

Michelin gaf eerder aan wel degelijk interesse te hebben in een terugkeer in de Formule 1, maar op de dag van de deadline laat Michelin weten zich toch niet in te schrijven:

"Michelin is actief in tal van auto- en motorsportklassen. Dat uitgebreide portfolio past bij de visie van Michelin om te innoveren", zo laat de Franse fabrikant in een statement aan Racefans.net weten.

"We zijn dan ook verheugd dat de Formule 1 ons voorstel om vanaf 2021 over te stappen op 18-inch velgen heeft omarmd, maar dat komt voor ons te laat. Voor 2020 wil men vasthouden aan de huidige banden, die bovendien een snelle slijtage garanderen. Dat past niet bij onze visie."

"Michelin heeft daarom besloten niet mee te dingen naar de Formule 1-rechten. Desalniettemin blijven we de ontwikkelingen in de Formule 1 op bandengebied nauwgezet volgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen