Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Michelin trekt keutel in: 'Geen interesse in terugkeer in Formule 1'

De Franse bandenfabrikant Michelin dingt niet mee naar de rechten om de Formule 1 van banden te voorzien vanaf 2020. Michelin kan zich niet vinden in de geplande koers van de Formule 1.

Michelin gaf eerder aan wel degelijk interesse te hebben in een terugkeer in de Formule 1, maar op de dag van de deadline laat Michelin weten zich toch niet in te schrijven:

"Michelin is actief in tal van auto- en motorsportklassen. Dat uitgebreide portfolio past bij de visie van Michelin om te innoveren", zo laat de Franse fabrikant in een statement aan Racefans.net weten. "We zijn dan ook verheugd dat de Formule 1 ons voorstel om vanaf 2021 over te stappen op 18-inch velgen heeft omarmd, maar dat komt voor ons te laat. Voor 2020 wil men vasthouden aan de huidige banden, die bovendien een snelle slijtage garanderen. Dat past niet bij onze visie." "Michelin heeft daarom besloten niet mee te dingen naar de Formule 1-rechten. Desalniettemin blijven we de ontwikkelingen in de Formule 1 op bandengebied nauwgezet volgen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'