© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Michelin wijst F1 af: "Wij willen banden waarmee aanvallen mogelijk is"

06 sep. 2018 16:15 René Oudman 1 reacties
Het is alweer twaalf jaar geleden dat Michelin voor de laatste keer vertegenwoordigd was op de Formule 1-grid. De Franse bandenleverancier, die in het verleden vaker uitkwam in de koningsklasse van de autosport, werkte tussen 2001 en 2006 haar laatste stint af.

Voor de periode 2020-2023 heeft de FIA een tender uitgeschreven, waarvoor Pirelli en het Zuid-Koreaanse Hankook zich hebben aangemeld. Michelin laat verstek gaan, ondanks dat er werd verwacht dat de Franse brigade wel oor naar een herintrede zou hebben.

"Naar onze mening moet een coureur volgas kunnen geven en moet de band dus maximaal kunnen presteren", laat Michelin Motorsport-directeur Pascal Couasnon in gesprek met Motorsport-Total weten. "Zoals het nu gaat, dat rijders soms pas op de plaats moeten maken om het rubber te sparen, is niet in lijn met ons gedachtengoed."

De Fransman zegt zijn kritiek te baseren op de feedback die hij als leverancier van WEC-fabrikanten kreeg van (voormalig) Formule 1-coureurs. "Mark Webber, Fernando Alonso en Nico Hülkenberg lieten me alle drie weten dat ze met de WEC-band veel meer aan konden vallen, en dat is wat wij het liefst zien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen