Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mick Schumacher

Mick Schumacher: "De liefde voor autosport zit in mijn bloed"

Als zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher ligt Mick vaak onder een vergrootglas. De jonge Duitser heeft het racen in zijn bloed zitten, maar is in tegenstelling tot zijn generatiegenoten het liefste niet te vinden in een simulator. Schumi jr. houdt zich liever bezig met het echte werk.

Met een zevenvoudig F1-kampioen als vader lijkt het racen met de paplepel te zijn ingegeven, maar volgens Mick Schumacher heeft zijn vader hem nooit onder druk gezet om in zijn voetsporen te treden.

"Toen ik heel jong was wist ik al dat ik coureur wilde worden.Het was niet dat mijn vader mij dwong om dit te doen. Autosport en de liefde voor competitie zit nu eenmaal in mijn bloed. Met een auto op de limiet rijden geeft nu eenmaal een fantastisch gevoel. Iedere ronde wil je weer sneller zijn, het is een geweldige sport", aldus Mick Schumacher die door zijn contract bij Ferrari ook veel informatie kan halen bij zijn collega’s.

"Oom Ralf geeft me vaak adviezen, maar ik zie hem nu een stuk minder doordat zijn zoon in de Formule 3 rijdt. Nu heb ik vooral bij testdagen met het team van Ferrari veel informatie op kunnen doen. Ik sprak daar namelijk veel met Sebastian Vettel, Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi. Zij gaven mij veel tips en ik probeer zowel van hen als van de engineers alles als een spons op te nemen."

Veel racetalenten maken gebruik van de simulator of videogames om zichzelf als coureur te verbeteren. Daar waar veel coureurs van de nieuwe generatie graag in de simulator of online te vinden zijn, heeft Mick Schumacher er beduidend minder mee op.

"Ik kijk veel races terug in mijn vrije tijd, zowel races uit de Formule 1 en Formule 2. Daar leer ik ontzettend veel van, maar met videogames heb ik niets", erkent de Duitser in gesprek met Corriere della Sera. "Ik moet natuurlijk veel tijd doorbrengen in de simulator, maar om eerlijk te zijn heb ik hier heel weinig mee. Doe mij maar het echte leven. Ik ga liever trainen op de fiets of in de gym, en ga vaak rennen met mijn hond. De emoties zoek ik liever op de baan, niet achter een scherm."

De Formule 2-coureurs genieten op het moment van een korte vakantie, de volgende race zal namelijk pas verreden worden tijdens de Grand Prix van Frankrijk, in het weekend van 22 tot 24 juni.

1 reactie