Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Duitsland 2019

Mick Schumacher tijdens GP-weekend Duitsland in actie in legendarische Ferrari vader

Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, zal tijdens het Grand Prix-weekend in Duitsland twee demonstratieraces rijden in een van de oude Ferrari-bolides waarin zijn vader wereldkampioen werd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Mick Schumacher is momenteel actief in het Formule 2-kampioenschap, dat wordt verreden in het voorprogramma van de Formule 1. De kweekvijverklasse is echter niet van de partij tijdens de Grand Prix van Duitsland, die van 26 tot en met 28 juli plaatsvindt. Omdat het lange tijd niet zeker was of de Duitse GP van 2019 door zou gaan, werd voor de zekerheid besloten dat de Formule 2 het circuit in Hockenheim niet aan zou doen.

De Duitse fans hoeven echter niet te vrezen dat ze Schumacher junior niet in actie kunnen zien in Hockenheim. Voorafgaand aan de Formule 1-kwalificatie op zaterdag en de Formule 1-race op zondag worden er namelijk demonstratieraces gereden met klassieke Formule 1-bolides.

Mick Schumacher zal tijdens beide races plaatsnemen achter het stuur van de Ferrari F2004, waarmee zijn vader in 2004 zijn zevende wereldkampioenschap op zijn naam schreef. In de desbetreffende bolide won Michael Schumacher dat seizoen 13 races, waaronder de Duitse Grand Prix, wat tot de dag van vandaag nog steeds een record aantal aan overwinningen in een seizoen is.

De jonge Duitser kijkt smachtend uit naar het moment dat hij in de F2004 plaats mag nemen. "Een grote grijns verscheen op mijn gezicht toen ik wist dat ik in zo'n historische Formule 1-auto plaats mocht gaan nemen. Alle autosportfans kunnen uitkijken naar een heel speciaal en natuurlijk ook luid moment", vertelt hij al doelend op de V10-motor achterin de historische Ferrari.

Het is overigens niet de eerste keer dat Mick plaats mag nemen in een oude Formule 1-wagen waarin zijn vader furore maakte. In 2017 mocht hij op het Circuit Spa-Francorchamps al eens in de Benetton B194 plaatsnemen. Met dat chassis won Michael Schumacher in 1994 zijn eerste wereldkampioenschap.

1 reactie

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’