Mick Schumacher droomt van Formule 1

18 okt. 2017 10:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Als zoon van F1-legende Michael Schumacher is het niet makkelijk om in alle rust te groeien. De verwachtingen omtrent Mick Schumacher zijn vaak bijzonder hooggespannen, maar de Duitser bewandelt zijn eigen pad.

Mick Schumacher kiest zijn eigen weg

De 18-jarige zoon van Michael Schumacher kwam dit seizoen uit in de Formule drie, maar kon nog niet direct imponeren. Met een twaalfde plaats in het kampioenschap en één podiumplaats was het een lastig leerjaar.

Desondanks blijft Mick Schumacher vol vertrouwen voor de toekomst. Hij vergelijkt zich dan ook niet met coureurs als Max Verstappen of Lance Stroll die op zijn leeftijd al in de Formule 1 reden.

""Mijn doel is Formule 1. Ik concentreer me alleen op mijzelf en let niet op de andere coureurs. Iedereen behaalt in zijn eigen tempo progressie, je kan coureurs niet met elkaar vergelijken."

De jonge Duitser neemt daarbij ook de tijd die hij nodig heeft. In het verleden waren er genoeg coureurs die twee seizoenen uitkwamen in de Formule 3. Het eerste jaar was daarbij lang niet altijd even succesvol, waarbij er in het tweede seizoen successen werden gevierd.

"Ik neem een stap tegelijk en probeer mijzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Als ik er klaar voor ben, dan neem ik de volgende stap. Het is aan mij om me te bewijzen", laat hij weten aan het Duitse SID.

"Mijn eerste seizoen in de F3 was bedoelt als een leerjaar. Dat is wat ik dit jaar dan ook echt heb gedaan en ik ben tevreden. Ik probeer me nu op alle vlakken verder te verbeteren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen