Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mick Schumacher droomt van Formule 1

Als zoon van F1-legende Michael Schumacher is het niet makkelijk om in alle rust te groeien. De verwachtingen omtrent Mick Schumacher zijn vaak bijzonder hooggespannen, maar de Duitser bewandelt zijn eigen pad.

De 18-jarige zoon van Michael Schumacher kwam dit seizoen uit in de Formule drie, maar kon nog niet direct imponeren. Met een twaalfde plaats in het kampioenschap en één podiumplaats was het een lastig leerjaar. Desondanks blijft Mick Schumacher vol vertrouwen voor de toekomst. Hij vergelijkt zich dan ook niet met coureurs als Max Verstappen of Lance Stroll die op zijn leeftijd al in de Formule 1 reden. " "Mijn doel is Formule 1. Ik concentreer me alleen op mijzelf en let niet op de andere coureurs. Iedereen behaalt in zijn eigen tempo progressie, je kan coureurs niet met elkaar vergelijken."

De jonge Duitser neemt daarbij ook de tijd die hij nodig heeft. In het verleden waren er genoeg coureurs die twee seizoenen uitkwamen in de Formule 3. Het eerste jaar was daarbij lang niet altijd even succesvol, waarbij er in het tweede seizoen successen werden gevierd. " Ik neem een stap tegelijk en probeer mijzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Als ik er klaar voor ben, dan neem ik de volgende stap. Het is aan mij om me te bewijzen", laat hij weten aan het Duitse SID. " Mijn eerste seizoen in de F3 was bedoelt als een leerjaar. Dat is wat ik dit jaar dan ook echt heb gedaan en ik ben tevreden. Ik probeer me nu op alle vlakken verder te verbeteren."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin