Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

‘Mick Schumacher heeft de genen van vader Michael’

Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael, heeft de stijgende lijn te pakken. De Duitser heeft volgens voormalig F1-coureur Gerhard Berger de genen van zijn vader.

De carrière van Mick Schumacher vertoont parallellen met die van zijn vader. Michael blonk meestal niet direct uit in de juniorklassen, maar presteerde steeds beter nadat hij dichterbij kwam aan de Formule 1. Daar verraste hij vriend en vijand door veel sneller te zijn dan kenners hem op basis van eerdere prestaties toedichtten.

"Zijn doel is om de Formule 1 te behalen. De snelste weg daar naartoe is om over te stappen naar de Formule 2. De weg voor hem ligt nog open en iedereen is blij als Mick op een of andere manier in de voetsporen van zijn vader kan treden." "Het succes van Michael is uniek, maar als Mick ook succesvol kan zijn dan is iedereen blij voor hem. Waarschijnlijk is men dat ook voor Michael. Het zou een droomscenario zijn."

Mick Schumacher had in de Formule 4 twee seizoenen nodig om succesvol te zijn en ook vorig jaar kwam hij in zijn eerste jaar in de Formule 3 niet uit de verf. De laatste weekenden gaat het uitstekend, met drie zeges, en heeft de Duitser zich opgewerkt naar de vierde positie in het kampioenschap. Met nog negen races te gaan maakt Schumacher junior nog kans op de titel. Voormalig F1-coureur Gerhard Berger is lovend over de jongeling. "Hij toont de Schumacher-genen. Mick ontwikkelt zich goed en toont nog wel wat ruwe kanten. Zijn vader had ook wel wat scherpe kantjes. Ik hoop dat zijn ontwikkeling zo doorgaat", laat Berger door Speedweek optekenen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'