Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Mick Schumacher heeft getekend bij Ferrari, krijgt twee Formule 1-tests'

De komst van Mick Schumacher bij Ferrari lijkt definitief. De Italiaanse renstal houdt haar lippen nog stijf op elkaar, maar bronnen rondom het team bevestigen de deal.

Volgens diverse media heeft Mick Schumacher dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract met Ferrari. De negentienjarige zoon van Michael Schumacher treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader. Schumacher senior kwam van 1996 tot en met 2006 uit voor Ferrari en veroverde in die periode vijf wereldtitels.

Schumacher junior wordt opgenomen in het talentenprogramma van Ferrari, wat de laatste jaren erg succesvol was. Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc bewandelden zo hun weg richting de Formule 1. Mick Schumacher komt in 2019 uit voor het Prema team in de Formule 2. Onderdeel van zijn deal met Ferrari zou zijn dat hij werkzaamheden in de simulator verricht en tevens twee Formule 1-tests krijgt. De Duitse jongeling zou in actie komen tijdens de in-season test later dit seizoen. Ferrari wilde niet reageren op de geruchten, maar een officiële presentatie lijkt aanstaande.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024