Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Mick Schumacher kan de Duitse interesse weer aanwakkeren"

Ondanks dat het land dit jaar via Sebastian Vettel al vijf Formule 1-races heeft kunnen bejubelen, is de Duitse interesse in de Formule 1 bijzonder afgenomen. Sinds Michael Schumacher niet meer te bewonderen is op de mondiale circuits, haken onze oosterburen massaal af.

De Grand Prix van Duitsland van afgelopen juli was uitverkocht, maar dat hadden de organisatoren met name te danken aan de Nederlandse opkomst. Er waren meer Max Verstappen-fans dan Sebastian Vettel-supports te zien op de Hockenheimring.

Voormalig Formule 1-coureur Timo Glock denkt dat de hoge kosten een belangrijke factor zijn in de afname van de Duitse interesse. "Kinderen, die vroeger de F1-droom nog konden verwezenlijken, haken al snel af. De sociale media van tegenwoordig geeft ze een vertekend beeld en bovendien is de sport véél te duur. In de juniorklassen komt er bij elke piramide een x-duizendtal bij, de Formule 2 kost tegenwoordig anderhalf tot twee miljoen - voor één seizoen!" Glock doet zijn uitspraken in het regionale dagblad Rheinische Post . "De ontwikkeling van deze sport is dramatisch. Kijk maar naar de familie Stroll, die zo even een compleet team overneemt", verwijst de voormalig Toyota-, Jordan- en Marussia-coureur naar de overname van Force India. De enige rijder die Duitsers weer een beetje warm kan maken voor de Formule 1, is volgens Glock de zoon van Michael Schumacher. Formule 3-rijder Mick Schumacher (19) is op een ramkoers en heeft zes van de laatste tien wedstrijden gewonnen. "Hij moet zo snel als mogelijk naar de GP3 Series of de Formule 2. Het pad naar de Formule 1 moet kort zijn. Als de Duitsers de naam Schumacher en de Formule 1 weer in één zin horen, dan is er gegarandeerd interesse."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi