© FIA F3 European Championship

Nieuwsoverzicht

"Mick Schumacher kan de Duitse interesse weer aanwakkeren"

20 sep. 2018 14:00 René Oudman 1 reacties
Ondanks dat het land dit jaar via Sebastian Vettel al vijf Formule 1-races heeft kunnen bejubelen, is de Duitse interesse in de Formule 1 bijzonder afgenomen. Sinds Michael Schumacher niet meer te bewonderen is op de mondiale circuits, haken onze oosterburen massaal af.

De Grand Prix van Duitsland van afgelopen juli was uitverkocht, maar dat hadden de organisatoren met name te danken aan de Nederlandse opkomst. Er waren meer Max Verstappen-fans dan Sebastian Vettel-supports te zien op de Hockenheimring.

Voormalig Formule 1-coureur Timo Glock denkt dat de hoge kosten een belangrijke factor zijn in de afname van de Duitse interesse. "Kinderen, die vroeger de F1-droom nog konden verwezenlijken, haken al snel af. De sociale media van tegenwoordig geeft ze een vertekend beeld en bovendien is de sport véél te duur. In de juniorklassen komt er bij elke piramide een x-duizendtal bij, de Formule 2 kost tegenwoordig anderhalf tot twee miljoen - voor één seizoen!"

Glock doet zijn uitspraken in het regionale dagblad Rheinische Post. "De ontwikkeling van deze sport is dramatisch. Kijk maar naar de familie Stroll, die zo even een compleet team overneemt", verwijst de voormalig Toyota-, Jordan- en Marussia-coureur naar de overname van Force India.

De enige rijder die Duitsers weer een beetje warm kan maken voor de Formule 1, is volgens Glock de zoon van Michael Schumacher. Formule 3-rijder Mick Schumacher (19) is op een ramkoers en heeft zes van de laatste tien wedstrijden gewonnen. "Hij moet zo snel als mogelijk naar de GP3 Series of de Formule 2. Het pad naar de Formule 1 moet kort zijn. Als de Duitsers de naam Schumacher en de Formule 1 weer in één zin horen, dan is er gegarandeerd interesse."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen