Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mick Schumacher kandidaat voor Toro Rosso-stoeltje in 2019

Mick Schumacher is de nieuwste toevoeging aan de lange lijst van kandidaten voor een Toro Rosso-zitje in 2019. De zoon van recordkampioen Michael Schumacher maakt momenteel indruk met sterke optredens in het Europese Formule 3-kampioenschap.

Afgelopen weekend pakte Schumacher junior op de Nürburgring drie zeges uit evenzoveel races. Van de afgelopen tien races in het kampioenschap won de Prema-coureur er liefst zes. Die sterke prestaties zijn ook Red Bull-kopstuk Helmut Marko niet ontgaan. Het Italiaanse Motorsport meldt dan ook dat Helmut Marko met Mick Schumacher om de tafel heeft gezeten om te babbelen over een Toro Rosso stoeltje voor 2019. Hoe serieus die gesprekken zijn is niet geheel duidelijk, maar dat een goed scorende Schumacher interessant is voor Formule 1-teams moge duidelijk zijn.

Schumacher is in het F3-kampioenschap lijstaanvoerder Dan Ticktum tot op een paar punten genaderd. Ticktum is al lid van de Red Bull-familie en gold lange tijd als kanshebber voor een Toro Rosso-zitje, maar zelfs als hij kampioen wordt, heeft hij niet genoeg punten om een superlicentie te krijgen. Dit is tegenstelling tot Mick Schumacher. Aan een top drie-notering heeft de Duitser genoeg. De vraag is echter of Schumacher een transfer naar de Formule 1 nu al ziet zitten. De Duitser moet nog twintig worden en zou overstap naar een tussenstation als de Formule 2 of het nieuw te vormen Formule 3-kampioenschap (ter vervanging van de GP3) ook niet schuwen.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024