Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Mick Schumacher van nature minder talentvol dan Max Verstappen en vader Michael"

Van Amersfoort Racing-teambaas Frits van Amersfoort ziet in Mick Schumacher een minder groot talent dan Max Verstappen en vader Michael Schumacher. Mick heeft volgens Van Amersfoort meer moeten leren.

Mick Schumacher is momenteel een veelbesproken coureur. Hij won het Europese Formule 3-kampioenschap en promoveerde naar de Formule 2 met Prema. De slagroom op de taart kwam toen hij door Ferrari werd ingelijfd als juniorrijder.

Mick Schumacher heeft duidelijk talent, maar volgens zijn voormalig teambaas Frits van Amersfoort haalt dat talent het niet bij dat van zijn vader Michael Schumacher en generatiegenoot Max Verstappen. "Max Verstappen racet vanuit zijn genen, iets waarin Michael Schumacher op hem lijkt. Mick heeft dat niet, die heeft alles veel meer moeten leren. Maar aan de andere kant kon Mick op enig moment niet meer op Michael als raadgever leunen, zoals Max dat met vader Jos wel kon. Zo beschouwd kan ik alleen maar mijn pet afnemen voor Mick", aldus Van Amersfoort in gesprek met NRC . Schumacher jr. heeft sinds zijn aantreden bij Van Amersfoort grote stappen gemaakt, stappen die de teambaas destijds niet zonder meer voor mogelijk had gehouden: "Hij won al snel een race, maar daar bleef het ook bij. Hij maakte veel fouten, maar hij was bereid om te luisteren en hard te werken. In dat opzicht lijkt hij zeer zeker wel op zijn vader."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"