"Mick Schumacher moet de Formule 1 sowieso kunnen halen"

18 okt. 2018 20:45 René Oudman 0 reacties
Als zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher heeft Mick Schumacher alle schijnwerpers op zich staan, maar in het seizoen 2018 heeft de 19-jarige Duitser zich absoluut bewezen. In het Europese Formule 3-kampioenschap werd Schumacher junior overtuigend kampioen.

Gezien de vorm waar Schumacher junior recentelijk in steekt, lijkt het een kwestie van een aantal jaren voor hij de overstap naar de Formule 1 maakt. Lewis Hamilton en Fernando Alonso denken dat 'het zoontje van' geschikt is voor de koningsklasse van de autosport.

"Bij alle wereldkampioenen valt het natuurlijk op als ze kinderen hebben", spreekt Hamilton tijdens de persconferentie op het Circuit of the Americas, waarvoor ook Fernando Alonso is uitgenodigd. "Aangezien Michael de meeste titels aller tijden heeft in de Formule 1, zal Mick vast de steun krijgen om ook in deze klasse te komen. Natuurlijk doet hij het ook gewoon ontzettend goed", belicht de Britse kampioenschapsleider de situatie van Schumacher junior.

"Je zag het bij Keke en zijn zoon Nico Rosberg", verwijst Hamilton naar zijn oude aartsrivaal, "zo zal het ook gaan als Fernando kinderen heeft. De naam Alonso keert dan terug op de grid en dat is wat iedereen wil zien. Zelfs als ik een kind heb, maakt deze ontzettend veel kans om F1-coureur te worden - puur om de achternaam."

Hamilton wil benadrukken dat de jonge Schumacher zijn gedrag mee heeft. "Het is een ontzettend leuke knul. Ik heb hem vorig jaar een aantal keren gesproken. Volgens mij is hij een goede toevoeging aan de Formule 1." Alonso heeft de zoon van zijn voormalige titelconcurrent Michael Schumacher nog niet ontmoet, maar de Spanjaard checkt de resultaten van de Formule 3 wel. "Het zou goed voor de sport zijn als we de legendarische naam weer terug hebben, maar laten we er niet al teveel druk op zetten. Druk heeft hij waarschijnlijk al genoeg", besluit de McLaren-coureur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen