Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mick Schumacher: "Niet altijd makkelijk om 'de zoon van' te zijn"

Mick Schumacher geeft toe dat het niet altijd makkelijk is om 'de zoon van' te zijn. Volgens de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher kleven er voor- en nadelen aan zijn achternaam.

Het is in gesprek met FIA's eigen magazine Auto dat Mick Schumacher een boekje open doet over zijn vader en hoe het is om 'de zoon van' te zijn. "Ik ben blij dat ik de zoon van de succesvolste Formule 1-coureur aller rijden ben. Ik kan alleen maar bewondering hebben voor wat mijn vader heeft bereikt. Tegelijkertijd is het niet altijd makkelijk om zijn zoon te zijn."

Mick Schumacher doelt met zijn uitspraak vooral op het feit dat de verwachtingen van hem, enkel en alleen vanwege zijn achternaam, altijd hooggespannen zijn: "Wat dat betreft heeft het voor- en nadelen. Ik denk echter dat het nooit een nadeel kan zijn dat ik van over de hele wereld aangemoedigd wordt. Daar ben ik juist dankbaar voor." Mick Schumacher gaat in het interview niet in op de gezondheidstoestand van zijn vader. Het is in de autosportwereld een ongeschreven regel dat daar niet naar wordt gevraagd. Wel wil hij kwijt dat het een emotioneel moment was toen hij in 2017 zijn vaders Benetton B194 mocht besturen op Spa-Francorchamps. "Ik heb er niet mee mogen racen, maar er wel één ronde mee mogen rijden. Natuurlijk reed ik erg voorzichtig, maar alsnog was dat een zeer speciaal moment. De emoties die dat bij iedereen opriep, waren duidelijk voelbaar. Het was mooi om te zien dat het niet enkel mijzelf diep raakte."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi