Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mick Schumacher

Mick Schumacher: "Geweldige Ferrari-demo een emotionele aangelegenheid"

Mick Schumacher wist tussen de derde vrije training en de kwalificatie in het publiek op de banken te krijgen door een demo te geven met de Ferrari waarmee vader Michael zijn laatste wereldtitel in de Formule 1-pakte. Schumacher genoot met volle teugen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

"Dat was mooi, echt geweldig om de auto juist hier in Duitsland te mogen besturen", zo laat Mick Schumacher na zijn demo optekenen in gesprek met onder andere RacingNews365.

"Ik zat in mijn vaders stoeltje en het zat me als gegoten, dus dat maakte het des te specialer", vervolgt de Formule 2-coureur, alvorens hij ingaat op de vraag welke verschillen er zijn tussen de Ferrari en de Benetton uit 1994, waar hij in 2017 een demo mee verzorgde.

"Ik heb nu mogen ervaren hoe is het om met auto's te rijden waar tien jaar aan Formule 1-ontwikkeling tussen zit. Ik heb bovendien met de 2019-Ferrari gereden (Schumacher testte eerder dit jaar voor de Scuderia, red.) en ik denk dat er sinds '94 enorme stappen zijn gezet, maar om te ervaren hoe een oude V10 voelt en klinkt, was erg speciaal."

Op de vraag van RacingNews365 of het een emotioneel moment was om de Ferrari van zijn vader te besturen, antwoordt Schumacher zonder terughoudendheid: "Ja, maar mijn lach verdween geen moment van mijn gezicht, ook niet als ik bijvoorbeeld de wielen blokkeerde. Het was echt heel erg gaaf."

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

1 reactie