Mick Schumacher over Ferrari-keuze: "Onze harten blijven altijd rood"

09 feb. 12:30 René Oudman 0 reacties
Anno 2019 beschikt Ferrari over de diensten van een Schumacher: het betreft de 19-jarige Mick, het zoontje van recordkampioen Michael Schumacher. Schumi junior maakt komend jaar zijn opwachting in de Formule 2 en doet dat als opleidingscoureur van Ferrari.

Mick Schumacher had na het winnen van de Formule 3-titel van 2018 de teams voor het uitkiezen. Naar verluidt probeerde ook Mercedes de jonge Duitser naar haar opleidingsteam te lokken. Schumi III koos echter voor Ferrari, de stal waarvoor vader Michael vijf van zijn zeven wereldtitels veroverde.

"Onze harten waren altijd rood en zullen altijd rood blijven", spreekt Mick Schumacher klare taal bij Mobil 1 The Grid. "Bij Ferrari voelde ik me comfortabeler dan bij elk ander team. Daarom heb ik de keuze gemaakt om me bij de Ferrari Driver Academy te voegen."

Bij Ferrari komt Schumacher Sebastian Vettel tegen, de meest succesvolle Duitse Formule 1-coureur na Micks vader Michael. "Het is erg fijn om met Sebastian te kunnen spreken over Ferrari en de stappen die ik zet. Hij heeft natuurlijk erg veel ervaring in de Formule 1. Bijpraten met hem is altijd een plezier en het maakt niet uit waarover we spreken, Formule 1, Formule 2 of überhaupt het racen zelf."

Komend jaar is de 19-jarige Schumacher zoals gezegd te bewonderen in de Formule 2. De Duitser rijdt voor Prema Racing, de stal die in zowel hun debuutjaar 2016 als het daaropvolgende seizoen met Pierre Gasly en Charles Leclerc de rijderskampioen afleverde. De rijke Indonesiër Sean Gelael, testrijder van Toro Rosso, is Schumachers teammaat voor 2019.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen