Mick Schumacher pakt podiumplek tijdens F3 race op Zandvoort

14 jul. 2018 14:52 Wanda Bisschop 1 reacties
Mick Schumacher heeft tijdens de eerste race van de Formule 3 races op het circuit van Zandvoort goede zaken gedaan. De jonge Duitser werd knap derde ondanks de nodige problemen.

Formule 3 circus strijkt neer op circuit van Zandvoort

"Ik ben blij dat ik uiteindelijk de finish heb gehaald. Mijn race kun je eigenlijk heel kort samenvatten. Ik startte als derde en ben ook op die positie geëindigd. Aan het einde van de race kreeg ik problemen met mijn koppeling waardoor ik vreesde uit te vallen maar dat is gelukkig niet gebeurd," aldus de jonge Schumacher na afloop van de eerste race.

De eerste race werd gewonnen door de Engelsman Ralf Aron voor G. Zhou, beiden komen ook uit voor Prema net als Mick Schumacher.

De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher staat na tien races slechts op de zevende plek in het kampioenschap. De Formule 3 wordt gezien als de ideale doorstroom naar de Formule 1. Veel coureurs waaronder ook Max Verstappen zijn via de Formule 3 in de koningsklasse van de autosport beland.

Om 15.05 uur komen de Formule 3 coureurs in actie voor hun tweede race en dan staat morgen om 10.15 uur de laatste race van dit weekend op het circuit van Zandvoort op de planning.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen