Mick Schumacher sluit raceweekend Red Bull Ring af met tweede plek

23 sep. 2018 16:52 Wanda Bisschop 0 reacties
Ook in de laatste race van het raceweekend op de Red Bull Ring deed de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher goede zaken voor het klassement in de Formule 3. Na vijf zeges op rij kwam daar nog een tweede plek bij waarmee hij opnieuw afstand neemt van de concurrentie.

Na een lastige openingsfase in de Formule 3 heeft Mick Schumacher definitief zijn draai gevonden. Sterker nog, de jonge Duitser lijkt af te stevenen op zijn eerste grote titel.

Ook in Oostenrijk kwam de jonge Schumacher goed voor de dag. Nadat hij de eerste twee races op de Red Bull Ring had gewonnen, werd hij in de afsluitende race knap tweede. Hij vertrok weliswaar van pole maar verloor deze plek direct aan teamgenoot Shwartzman.

Schumacher drong in de openingsfase nog wel een paar keer aan bij zijn teamgenoot maar tot een echte aanval kwam het verder niet. Uiteindelijk bedroeg het onderlinge verschil op de streep nog geen seconde. Voor Shwartzman betekende het zijn eerste zege in de Europese Formule 3.

De grootste uitdager van Schumacher, Dan Ticktum, kwam uiteindelijk als vierde over de streep en verloor daarmee opnieuw kostbare punten in de titelstrijd.

Met nog één raceweekend te gaan leidt Mick Schumacher nu het kampioenschap met 49 punten voorsprong op Ticktum. Over drie weken vindt de laatste race in de Formule 3 plaats op het circuit van Hockenheim waar dan nog maximaal 75 punten te verdienen zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen