Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mick Schumacher voelt geen druk: "Leren het belangrijkste in Formule 2"

In 2019 verschijnt er een bekende naam aan de start van de Formule 2-wedstrijden. Mick Schumacher, de 19-jarige zoon van recordkampioen Michael Schumacher, mag zijn kunsten vertonen in de klasse die direct onder de Formule 1 wordt gerangschikt.

Schumacher junior veroverde in 2018 de Formule 3-titel en is als kampioen uit die klasse dankzij werkgever Prema doorgestroomd naar de laatste opleidingsserie, de F2. Aldaar zal de jonge Duitser het op moeten nemen tegen toptalenten als Nyck de Vries en Sergio Sette Camara.

"Ik heb veel getraind", laat Schumacher junior voorafgaande aan het nieuwe F2-seizoen, dat over ruim een week in het voorprogramma van de Grand Prix van Bahrein begint, weten. "Zo heb ik hardgelopen, gesurft, gefietst en veel uren in de sportschool doorgebracht. Ik ben honderdtien procent klaar om te beginnen!" Schumacher probeert de verwachtingen laag te houden, door te spreken over een leerjaar. "Het verzamelen van informatie wordt ontzettend belangrijk, ik wil met de mensen om mij heen samen leren werken. De F2 is natuurlijk een compleet nieuwe uitdaging: er lopen ineens veel meer mensen om de wagen heen dan het geval was in de Formule 3. Bovendien oogt mijn nieuwe wagen een stuk sneller dan mijn vorige", verwijst Schumacher lachend naar het verschil tussen de F2- en de F3-bolides. De jonge Duitser snapt dat de buitenwereld hem direct vergelijkt met zijn vader en erkent dat hem dat totaal niet dwars zit. Sterker nog, Mick Schumacher voelt het als een voorrecht. "Ik wil graag vergeleken worden met de beste Formule 1-coureur aller tijden!" Bij het team van Prema komt Schumacher de goedbetalende Indonesiër Sean Gelael tegen, een coureur die in het verleden testwerk voor Toro Rosso verrichte en ik 2018 dienst deed als de teammaat van De Vries.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs