© @KeepFighting

Nieuwsoverzicht

Mick Schumacher wil eerste Formule 1-meters graag vervolg geven

10 feb. 11:30 René Oudman 0 reacties
Voorafgaand aan de Belgische Grand Prix van 2017 vond er een bijzondere gebeurtenis plaats. De toen net 18-jarige Mick Schumacher stapte in de wagen waarmee zijn vader Michael in 1994 wereldkampioen was geworden. Schumacher junior werkte precies één rondje af op het Ardennencircuit.

Tot op de dag van vandaag is dat ene rondje in de Benetton B194 het enige rondje wat Mick Schumacher in een Formule 1-wagen heeft afgelegd. De jonge Duitser, die zich opmaakt voor zijn debuut in de Formule 2 (zaterdag 30 maart in Bahrein) staat te popelen om weer eens in een F1-wagen te stappen.

"Natuurlijk! Ik hoop van harte dat ik dit jaar al wat ervaring op mag doen in een Formule 1-wagen", verwijst Schumi III naar zijn nieuwe rol als Ferrari-opleidingscoureur en de mogelijkheden die dat wellicht met zich meebrengt. "Ik heb natuurlijk al eens eentje bestuurd, de 1994-bolide van mijn vader. Die komt behoorlijk overeen met de Formule 2-wagens van tegenwoordig, moet ik zeggen."

"Het is zeer interessant om de snelheid en de g-krachten te ervaren, ik ben benieuwd hoe de Formule 1-auto's zich daadwerkelijk gedragen", laat de 19-jarige tegenover Mobil 1 The Grid weten. "Wat ik echter nog belangrijker vind is of ik het complete systeem kan begrijpen - met zoveel mensen achter me! Dat zal speciaal en interessant worden, het is allemaal nieuw. Ik kan niet wachten!"

Schumacher werd afgelopen jaar kampioen in het Europese Formule 3-kampioenschap in dienst van Prema, de stal waarvoor hij komend seizoen zijn opwachting maakt in de Formule 2. In de laatstgenoemde klasse komt hij onder meer Nyck de Vries en McLaren-testrijder Sergio Sette Camara tegen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen