Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mick Schumacher wint het Formule 3-kampioenschap

Mick Schumacher lag dit raceweekend op Hockenheim op pole om de titel te pakken in de Formule 3. De eerste race verliep helaas voor de jonge Duitser niet zoals gehoopt, maar in de tweede race zette hij orde op zaken en stelde hij zijn eerste grote titel veilig.

Na de eerste race was de voorsprong van Schumacher op Ticktum geslonken naar 39 punten. De jonge Duitser begon als tweede aan de tweede race terwijl Ticktum vanaf de vijftiende startplek zijn titelaspiraties in leven moest zien te houden.

Schumacher had een goede start maar kon niet voorkomen dat polesitter Vips direct een gat sloeg. Vervolgens kwam Schumacher onder druk te staan van Aron, maar tot een serieuze aanval kwam het niet waarna de jonge Duitser op jacht ging naar Vips. Schumacher wilde duidelijk zijn eerste titel opluisteren met een zege want hij voerde de druk vol op bij Vips. Met enkele gewaagde acties probeerde hij de leiding in de race over te nemen, maar Vips verdedigde goed waardoor Schumacher uiteindelijk eieren voor zijn geld koos en genoegen nam met de tweede plek. Naaste belager Red Bull-coureur Dan Ticktum was als vijftiende vertrokken en kende een goede openingsfase. Ticktum reed zich al snel naar een plek in de top tien toe, maar kon niet voorkomen dat Schumacher uitliep in het kampioenschap en niet meer is te achterhalen. Met nog één race te gaan, heeft Schumacher zich gekroond tot de nieuwe kampioen in de Formule 3. Zondag wordt de afsluitende race op Hockenheim verreden om 10.05 uur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"