Mick Schumacher wint het Formule 3-kampioenschap

13 okt. 2018 17:17 Wanda Bisschop 0 reacties
Mick Schumacher lag dit raceweekend op Hockenheim op pole om de titel te pakken in de Formule 3. De eerste race verliep helaas voor de jonge Duitser niet zoals gehoopt, maar in de tweede race zette hij orde op zaken en stelde hij zijn eerste grote titel veilig.

Na de eerste race was de voorsprong van Schumacher op Ticktum geslonken naar 39 punten. De jonge Duitser begon als tweede aan de tweede race terwijl Ticktum vanaf de vijftiende startplek zijn titelaspiraties in leven moest zien te houden.

Schumacher had een goede start maar kon niet voorkomen dat polesitter Vips direct een gat sloeg. Vervolgens kwam Schumacher onder druk te staan van Aron, maar tot een serieuze aanval kwam het niet waarna de jonge Duitser op jacht ging naar Vips.

Schumacher wilde duidelijk zijn eerste titel opluisteren met een zege want hij voerde de druk vol op bij Vips. Met enkele gewaagde acties probeerde hij de leiding in de race over te nemen, maar Vips verdedigde goed waardoor Schumacher uiteindelijk eieren voor zijn geld koos en genoegen nam met de tweede plek.

Naaste belager Red Bull-coureur Dan Ticktum was als vijftiende vertrokken en kende een goede openingsfase. Ticktum reed zich al snel naar een plek in de top tien toe, maar kon niet voorkomen dat Schumacher uitliep in het kampioenschap en niet meer is te achterhalen.

Met nog één race te gaan, heeft Schumacher zich gekroond tot de nieuwe kampioen in de Formule 3.

Zondag wordt de afsluitende race op Hockenheim verreden om 10.05 uur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen