Mick Schumacher ziet voorsprong slinken na eerste Formule 3 race op Hockenheim

13 okt. 2018 10:43 Wanda Bisschop 0 reacties
Mick Schumacher is dit weekend de grote favoriet om de titel in het Formule 3-kampioenschap binnen te slepen. Al in de eerste race op Hockenheim had hij zijn slag kunnen slaan maar uiteindelijk was het juist naaste belager Ticktum die ervoor zorgde dat de titelstrijd nog niet is beslist.

De eerste kwalificatie op Hockenheim leverde Schumacher slechts de zevende startplek op. Naaste belager Ticktum moest genoegen nemen met de negende startplek. Schumacher had wat dat betreft de beste papieren om in de eerste race al toe te slaan maar al in de beginfase van de race ging het mis voor de zoon van de zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Schumacher liep schade op aan zijn voorvleugel na een touché met teamgenoot Armstrong en moest dan ook direct naar binnen. Hierdoor viel hij terug naar de laatste plaats terwijl Ticktum zich langzaam maar zeker richting de top vijf reed. Voor Armstrong zat zijn race er op waardoor hij ook definitief is afgehaakt voor het kampioenschap.

In het vervolg van de race maakte Schumacher nog wel de nodige plaatsen goed maar kon niet voorkomen dat Ticktum goede zaken deed voor het kampioenschap. De jonge Duitser eindigde uiteindelijk als twaalfde terwijl Ticktum als vijfde over de finish kwam. De eerste race op Hockenheim werd overigens gewonnen door Zhou die geen rol speelt in de titelstrijd.

Met nog twee races te gaan, heeft Schumacher nu nog een voorsprong van 39 punten op Ticktum.

De tweede race vindt later vandaag om 16.30 uur plaats waarna morgen de afsluitende race om 10.05 uur wordt verreden. Schumacher start de tweede race vanaf de tweede plek terwijl Ticktum vanaf de vijftiende plek moet proberen de titelstrijd spannend te houden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen