© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Middagupdate 13:00 uur: Verstappen maakt eindelijk meters, Bottas het snelste

01 mrt. 2018 13:04 Jan van der Burgt 0 reacties
Op de helft van de laatste dag van de eerste testweek prijkt de naam Valtteri bovenaan de tijdentabel. Aan het eind van de ochtend mocht ook Verstappen zich eindelijk opmaken voor een langere run. Het levert hem de voorlopig vierde op.

McLaren en Sauber verreweg het productiefst.

Max Verstappen werd op donderdagmorgen enkele keren naar buiten gestuurd, maar werd telkens ook na één enkele ronde weer naar binnen geroepen. De RB14 werd daarbij volgehangen met aerodynamische meetapparatuur. Dit kan erop duiden dat Red Bull even heel specifiek wilde kijken naar de werking van bepaalde onderdelen. Het rijden van langere runs leek van ondergeschikt belang.

Iets na de klok van 12:30 uur mocht Verstappen er dan toch eens goed voor gaan zitten. Hij noteerde direct de snelste tijd, maar op een opdrogende baan was en is het sowieso stuivertje wisselen aan de kop van het veld. Uiteindelijk was het Valtteri Bottas die om klokslag 13:00 uur op de softs naar de snelste tijd schoot.

Waar Verstappen tot op heden dus nog relatief weinig op het asfalt is gesignaleerd, was zuiderbuur Stoffel Vandoorne er niet weg te slaan. De Belg is al 70 keer in de rondte gegaan. Hiermee verdubbelde hij bijna McLaren's totaal van deze eerste testweek. Marcus Ericsson deed in de Sauber, ondanks een spin,met 63 ronden nauwelijks voor hem onder.

Net als voorgaande dagen schiet een officiële lunchpauze er voor de coureurs bij in. Tijd op de baan is immers waardevol na vier dagen waarin regen en sneeuw de wintertests behoorlijk hinderden. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen