Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Middagupdate 13:00 uur: Verstappen maakt eindelijk meters, Bottas het snelste

Op de helft van de laatste dag van de eerste testweek prijkt de naam Valtteri bovenaan de tijdentabel. Aan het eind van de ochtend mocht ook Verstappen zich eindelijk opmaken voor een langere run. Het levert hem de voorlopig vierde op.

Max Verstappen werd op donderdagmorgen enkele keren naar buiten gestuurd, maar werd telkens ook na één enkele ronde weer naar binnen geroepen. De RB14 werd daarbij volgehangen met aerodynamische meetapparatuur. Dit kan erop duiden dat Red Bull even heel specifiek wilde kijken naar de werking van bepaalde onderdelen. Het rijden van langere runs leek van ondergeschikt belang. Iets na de klok van 12:30 uur mocht Verstappen er dan toch eens goed voor gaan zitten. Hij noteerde direct de snelste tijd, maar op een opdrogende baan was en is het sowieso stuivertje wisselen aan de kop van het veld. Uiteindelijk was het Valtteri Bottas die om klokslag 13:00 uur op de softs naar de snelste tijd schoot.

Waar Verstappen tot op heden dus nog relatief weinig op het asfalt is gesignaleerd, was zuiderbuur Stoffel Vandoorne er niet weg te slaan. De Belg is al 70 keer in de rondte gegaan. Hiermee verdubbelde hij bijna McLaren's totaal van deze eerste testweek. Marcus Ericsson deed in de Sauber, ondanks een spin ,met 63 ronden nauwelijks voor hem onder. Net als voorgaande dagen schiet een officiële lunchpauze er voor de coureurs bij in. Tijd op de baan is immers waardevol na vier dagen waarin regen en sneeuw de wintertests behoorlijk hinderden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"