Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

"Mijn seizoen was net een Hollywoodfilm"

Het was een seizoen met diepe dalen en hoge pieken voor Pierre Gasly. Zo heeft hij het zelf ook ervaren. Het was net een Hollywoodfilm, zo meent hij.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Pieken en dalen. Zo kan het seizoen van Pierre Gasly in drie woorden worden omschreven. Gedurende de eerste seizoenshelft leek de Fransman zich bij Red Bull in een flink dal te bevinden, maar tijdens de tweede helft van het seizoen reed hij namens Toro Rosso meer dan prima. Als kers op de taart belandde hij tijdens de knotsgekke race in Brazilië op het podium naast Max Verstappen.

"Na die race zat ik met wat vrienden bij elkaaren zij zeiden dat mijn jaar eigenlijk net op een Hollywoodfilm leek. Daar ben ik het wel mee eens. Mijn seizoen was net een film waarvan je denkt dat het niet waar kan zijn. Er zijn zo veel dingen gebeurd waarvan je eigenlijk denkt dat het te goed was om waar te zijn", zo stelt Gasly vast.

"Dit seizoen kende zoveel emoties en zoveel gevoelens. Van frustratie en woede tot het meest verdrietige moment van mijn leven in Spa (het noodlottige, dodelijke ongeluk van Hubert, red.) en vervolgens twee maanden later een van de beste momenten in mijn leven toen ik in Brazilië op het podium finishte."

Het is één grote achtbaan van emoties geweest, maar tegelijkertijd heb ik veel van deze situaties geleerd, zowel op persoonlijk niveau als qua coureur. Al met al is het nog steeds pas mijn tweede volle seizoen in de Formule 1 en er valt voor mij nog veel te ontdekken, te leren en veel ervaring op te doen."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. De gebroeders Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel nemen het volledige seizoen 2019 onder de loep.

0 reacties

    Breaking Nederlandse Dakar-coureur Edwin Straver overleden