Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mika Hakkinen: 'Gevecht Verstappen en Ricciardo was fantastisch'

Mika Hakkinen, tweevoudig wereldkampioen F1, genoot van het gevecht tussen verstappen en Ricciardo. De Fin weet echter ook hoe beide coureurs zich voelen. In 1999 crashte hij met teamgenoot Coulthard.

Hakkinen werd in 1998 en 1999 wereldkampioen met McLaren, maar zonder slag of stoot ging het niet. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk werd hij geramd door teamgenoot David Coulthard, terwijl beide McLaren-coureurs op de eerste twee posities lagen. De Fin genoot afgelopen zondag van het gevecht tussen Verstappen en Ricciardo, wat herinneringen bij hem opwierp. "Teamgenoten die samen crashen is nooit goed. Ik spreek uit eigen ervaring omdat het mij en Coulthard bij McLaren overkwam. We maken allemaal fouten en ik weet hoe pijnlijk het kan zijn voor een team en de coureurs." "Uiteindelijk kan het ook positief zijn, omdat het een goed moment is om samen te zitten en te zeggen: Dit mag niet nog een keer gebeuren, we moeten dit uitzoeken en samenwerken voor het team", laat hij in zijn column voor Unibet weten.

Aan de storm van kritiek doet Hakkinen dan ook niet mee. Dat vindt hij veel te makkelijk. "Het is zo makkelijk om kritiek te geven op Max of Daniel. Ze waren de hele race aan het knokken met elkaar, met close racing en het was opwindend. Max gaf Daniel geen ruimte, wat normaal is, maar gevaarlijke acties horen er niet bij." " Toen ik Daniel tijdens de pitstop hoorde zeggen dat hij Max weer ging pakken, was dat een fout. Hij zette zichzelf teveel onder druk. En wat Max betreft, je kan echt maar een keer van richting veranderen tijdens het verdedigen. Hij zou ook moeten weten dat Daniel er vol voor gaat als hij een actie inzet. Zelfs de kleinste verandering van koers zou al leiden tot een ongeluk." "Het is goed dat het team de coureurs gevraagd heeft om de fabriek te bezoeken en excuses aan het team aan te bieden. Dat is lastig voor coureurs en teamgenoten, maar uiteindelijk moet je alle mensen recht in de ogen kunnen kijken.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"