Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mika Hakkinen had medelijden met Valtteri Bottas in Baku

Tijdens de enerverende GP van Azerbeidzjan leek Valtteri Bottas de beste papieren in huis te hebben. De Fin reed een ijzersterke race maar zag zijn gedroomde overwinning in rook opgaan nadat hij plotseling een lekke band kreeg. Zijn landgenoot en voormalig Formule 1 coureur Mika Hakkinen leeft met hem mee.

"Valtteri moest een enorme teleurstelling verbijten. Hij reed een ongelofelijke intelligente race en had zijn banden meer dan 40 ronden onder controle. Hij wist dat het slechts een kwestie van tijd was voordat de safety car zou komen en toen deze kwam, leidde hij het veld. Hij kon toen gemakkelijk een pitstop maken, het was een briljante strategie van Mercedes en hij had het verdiend om in Baku te winnen." Zo ver kwam het helaas niet voor de onfortuinlijke Bottas. De Fin kreeg vrij snel na de herstart een lekke band doordat hij over een stuk rommel heen reed dat was blijven liggen op de baan. Een situatie die volgens Hakkinen niet voorkomen kon worden. "De coureurs zitten zo laag in hun auto's waardoor het vrijwel onmogelijk is om rommel op de baan te zien liggen," aldus Hakkinen in gesprek met Speedweek.

Hakkinen waarschuwt zijn landgenoot alvast dat hij niet bij de pakken neer moet gaan zitten. "Het is belangrijk dat Valtteri zich door dit incident niet laat beïnvloeden. Hij moet zich gewoon opnieuw gaan opladen voor de volgende race. Voor Valtteri is het van belang dat hij positief blijft denken en zich realiseert hoe sterk hij reed in Baku. Je moet op zulke incidenten niet te emotioneel reageren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"