© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mika Hakkinen: 'Max Verstappen moet nog groeien'

13 nov. 2017 11:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen heeft vanaf zijn debuutrace in de Formule 1 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in de top zes. Om te strijden voor de wereldtitel moet hij volgens voormalig Formule 1 wereldkampioen Hakkinen nog een stap zetten.

Hakkinen vindt Verstappen een potentieel wereldkampioen

Mika Hakkinen is tegenwoordig de zaakwaarnemer van Valtteri Bottas maar houdt daarnaast ook de concurrentie scherp in de gaten. Vooral de prestaties van onze landgenoot vallen hem daarbij op.

Ook Hakkinen geeft toe dat Verstappen een groot talent is en ongetwijfeld nog een hoop mooie dingen gaat laten zien in de Formule 1. Verstappen heeft al bewezen dat hij snel is maar volgens de tweevoudig wereldkampioen komt er bij een wereldtitel meer bij kijken dan alleen snelheid.

In gesprek met de Indiase nieuwsorganisatie Firstpost steekt hij zijn bewondering voor Verstappen niet onder stoelen of banken.

"Hij is absoluut een groot talent, jong en vol energie. Daarnaast durft hij ook risico's te nemen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe hij zich verder ontwikkelt. Alleen snel zijn is niet voldoende. Om wereldkampioen te worden moet je met verschillende dingen om kunnen gaan."

"Je hebt altijd wel een jaar waarin je auto niet goed genoeg is. Hoe ga je daar mee om? Of hoe vertel je je team dat ze hun werk niet goed doen of dat je niet langer met ze wil samenwerken? Je moet zeker ook diplomatiek zijn en het grotere geheel in gedachten houden en kijken naar de toekomst," geeft Hakkinen als tip mee.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen