Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mika Hakkinen: 'Max Verstappen moet nog groeien'

Max Verstappen heeft vanaf zijn debuutrace in de Formule 1 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in de top zes. Om te strijden voor de wereldtitel moet hij volgens voormalig Formule 1 wereldkampioen Hakkinen nog een stap zetten.

Mika Hakkinen is tegenwoordig de zaakwaarnemer van Valtteri Bottas maar houdt daarnaast ook de concurrentie scherp in de gaten. Vooral de prestaties van onze landgenoot vallen hem daarbij op. Ook Hakkinen geeft toe dat Verstappen een groot talent is en ongetwijfeld nog een hoop mooie dingen gaat laten zien in de Formule 1. Verstappen heeft al bewezen dat hij snel is maar volgens de tweevoudig wereldkampioen komt er bij een wereldtitel meer bij kijken dan alleen snelheid.

In gesprek met de Indiase nieuwsorganisatie Firstpost steekt hij zijn bewondering voor Verstappen niet onder stoelen of banken. "Hij is absoluut een groot talent, jong en vol energie. Daarnaast durft hij ook risico's te nemen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe hij zich verder ontwikkelt. Alleen snel zijn is niet voldoende. Om wereldkampioen te worden moet je met verschillende dingen om kunnen gaan." "Je hebt altijd wel een jaar waarin je auto niet goed genoeg is. Hoe ga je daar mee om? Of hoe vertel je je team dat ze hun werk niet goed doen of dat je niet langer met ze wil samenwerken? Je moet zeker ook diplomatiek zijn en het grotere geheel in gedachten houden en kijken naar de toekomst," geeft Hakkinen als tip mee.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi