Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mika Hakkinen: 'Mick Schumacher nog niet klaar voor Formule 1'

Op de nog relatief jonge schouders van Mick Schumacher rust een enorme druk. Als zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher worden zijn prestaties continu onder een vergrootglas gelegd. Zijn achternaam opent automatisch alle deuren maar maakt hem dat ook een succesvolle Formule 1 coureur?

Over de prestaties van Mick Schumacher zijn de meningen nogal verdeeld. De jonge Duitser rijdt dit jaar voor het Prema Powerteam in de Formule 3 maar stond nog maar eenmaal op het podium. In het klassement bezet hij momenteel de elfde positie. Voor veel coureurs is de Formule 3 de opstap naar de Formule 1. Ook Max Verstappen, Esteban Ocon en Lance Stroll bewandelden deze weg. Of dit ook voor Mick Schumacher gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Ook voormalig Formule 1 wereldkampioen Mika Hakkinen vindt het nog te vroeg om over de Formule 1 kansen van de jonge Schumacher te hebben.

Aan Auto Bild laat Hakkinen het volgende hierover los. "Wat mij betreft is dit nog niet het juiste moment om over Mick en Formule 1 te praten." "Hij is nog steeds erg jong en moet zichzelf nog op verschillende vlakken bewijzen. Het belangrijkste is echter dat hij meer races wil winnen. Als je hongerig naar succes bent en je doel is om een winnaar te zijn, dan doe je er alles aan om jezelf te verbeteren. Dan wil je een betere coureur worden." Volgens Hakkinen staat in ieder geval vast dat Mick Schumacher uit het juiste racehout is gesneden. "Als ik met Mick praat, dan voel ik aan alles dat hij een winnaar wil zijn."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi