© McLaren

Nieuwsoverzicht

Mika Hakkinen: "Zo maak je de Formule 1 spannender"

13 okt. 2018 18:45 Jan van der Burgt 2 reacties
Afgelopen weekend was Mika Hakkinen op het Japanse circuit van Suzuka aanwezig, onder andere om een demo te verzorgen met de McLaren waar hij in 1998 de titel mee won. Daar kreeg hij de vraag wat hij aan de Formule 1 zou willen veranderen.

Nadat hij eerst de boot een beetje afhield door te stellen 'dat hij toch niet bij machte is om ook maar iets te veranderen', deed hij een tweetal suggesties voor een leukere Formule 1.

"Ik denk allereerst dat er een tweede bandenfabrikant bij moet komen om Pirelli uit te dagen. We hebben dat soort competie nodig, dat maakt de Formule 1 spannend."

Een tweede grotere verandering die Hakkinen graag door zou willen voeren is meer testmogelijkheden voor jonge talenten: "Het is voor hen zo moeilijk om toe te treden tot de Formule 1, aangezien er maar heel weinig getest wordt."

"Maar in elke vorm van topsport geldt dat je beter wordt door te trainen. Natuurlijk is het mogelijk om die gasten in een simulator te zetten, maar dat staat nog steeds heel ver van de echte wereld af. Bovendien moeten die jongens niet alleen leren te rijden, maar ze moeten bijvoorbeeld ook leren hoe je een auto ontwikkelt of technische feedback geeft."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen