Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Miljoeneninvestering Force India moet zorgen voor grote stap in 2020

Het Formule 1-team van Force India gaat een zonnige toekomst tegemoet. Dankzij een investering van Lawrence Stroll en zijn consortium, wordt er het komende jaar fors geïnvesteerd in het team.

Een flinke upgrade van de fabriek, en alle faciliteiten, en uitbreiding van het personeelsbestand zijn de belangrijkste wijzigingen in het komende jaar. In 2019 worden er veel verbeteringen doorgevoerd, die in 2020 pas effect hebben. De bouw van een fabriek en het vastleggen van talentvolle personeelsleden heeft tijd nodig, legt teambaas Otman Szafnauer uit. "Om de fabriek uit te breiden hebben we grond nodig, deze moet eerst gekocht worden. Daarnaast moeten we in de fabriek zelf ook kijken naar welke equipment we nodig hebben. Ondertussen mogen we onze focus niet verliezen op de ontwikkeling en productie van een competitieve auto voor het volgende seizoen", laat hij in de F1-podcast weten.

Szafnauer waakt voor teveel afleiding en hoopt dat Force India's prestaties komend seizoen niet lijden onder de veranderingen binnen het team. "Ik heb al zo vaak gezien dat andere teams besloten om een nieuwe windtunnel of fabriek te bouwen, maar vervolgens hun performance verslechterde omdat mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de fabriek ook betrokken zijn bij de ontwikkeling van de raceauto. Daar moeten wij voor waken. De fans mogen in 2019 geen te grote wonderen verwachten van Force India. Het team dat in 2016 en 2017 de vierde positie in het WK veroverde, heeft de ambitie om het gat naar de top drie te dichten. De grote stap moet in 2020 komen. "Ik denk dat we in 2020 een grotere sprong zien. We hebben dingen geleerd die helpen bij de ontwikkeling van onze 2019 auto, maar voor een groot deel was deze auto al ontworpen toen het team werd overgenomen. Het chassis was zelfs al geproduceerd."

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen