Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Miljoenenveiling tijdens GP Abu Dhabi voor F1-auto's Schumacher

De slotrace van het Formule 1-seizoen van 2019 is zoals gebruikelijk een feestje voor de rijken. De meer welvarenden hebben voor dit weekend een nieuwe reden gekregen af te reizen naar de oliestaat van de Verenigde Arabische Emiraten, aangezien de Formule 1 samen met veilinghuis RM Sotheby's een reeks zeer waardevolle auto's onder de hamer zal doen.

Het Yas Marina Circuit zal komend weekend niet alleen het decor zijn voor de Formule 1, ook veilinghuis RM Sotheby's zal er gedurende de dagen neerstrijken om een reeks van ongeveer veertig auto's, waaronder een aantal F1-bolides, te veilen. Op vrijdag 29 november en zaterdag 30 november gaan de waardevolle machines onder de hamer in de F1 Fan Zone van het complex. RM Sotheby's zal dit weekend onder andere de F2002 van Michael Schumacher, waarmee hij drie wedstrijden en uiteindelijk ook het kampioenschap won, evenals de Benetton B192 proberen te verkopen. De formule-auto's moeten respectievelijk tussen de 825.000 à 1.100.000 dollar en 5.500.000 à 7.500.000 dollar van de hand gaan. De Ferrari 162 C2 van Patrick Tambay, door de Fransman bestuurd in 1982, wordt eveneens geveild en wordt geschat op ruim twee miljoen dollar. Daarnaast zal RM Sotheby's nog een verzameling klassiekers en sportwagens veilen. Hiertoe behoren onder andere een Ferrari FXX K (ca. 4 miljoen dollar), een Mercedes 300 SL Gullwing (ca. 1,4 miljoen dollar), een Pagani Zonda Aether (ca. 4,5 miljoen dollar) en een door Sebastian Vettel gesigneerde Ferrari F40, ter waarde van ongeveer 1,5 miljoen dollar.

Wat kunnen we van Max Verstappen verwachten in de Grand Prix van Abu Dhabi? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel de vooruitblikken op de race.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi