Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Minardi: "Maximale potentie Red Bull nog altijd onbekend"

Voormalig F1-teameigenaar Gian Carlo Minardi maakt zich op het moment klaar voor de befaamde Historic Minardi Days. Ondanks de drukke voorbereiding op zijn eigen evenement, maakte de altijd sympathieke Italiaan tijd vrij om zijn blik te werpen op het huidige F1-seizoen en de toekomst van AlphaTauri.

"Ik denk dat de andere F1-coureurs alleen kunnen gaan tellen hoe vaak het achterlicht van de bolide van Max Verstappen knippert", lacht Gian Carlo Minardi wanneer we hem vragen naar de rest van het F1-seizoen. Lachend verteld de Italiaan hoe hij denkt dat er vooraan weinig gaat veranderen. "Vooraan zie ik weinig veranderen, ik zie eigenlijk geen kansen voor de andere om Verstappen en Red Bull te verslaan dit seizoen. Het team is onwijs goed en het zal voor de andere teams al lastig genoeg worden om het gat in de komende jaren te dichten." "Je verzint in de Formule 1 namelijk niet zomaar iets, het gaat altijd stap voor stap. Dat is de enige manier om vooruitgang te boeken. Het is een lange straat die je moet bewandelen om goed te kunnen presteren in de Formule 1 en dat is iets dat mensen vaak niet door hebben. Daarom is het lastig om te voorspellen waar de teams volgend jaar zullen staan ten opzichte van Red Bull, laten we hopen dat men dichterbij kan komen, maar voor nu kennen we eigenlijk nog altijd niet de maximale potentie van Red Bull", aldus Minardi tegenover RacingNews365 . "Achter Verstappen zien we overigens wel een prachtige strijd om de podiumplekken en daar kan ik van genieten. Het is een mooie strijd die daar gaande is tussen McLaren, Mercedes, Aston Martin en Ferrari dus daar zien we een prachtige strijd."

Toekomst AlphaTauri

Minardi richtte in het verleden zijn eigen Formule 1-team op, genaamd Minardi. In 1985 maakte het team haar debuut in de Formule 1, terwijl het jaren later in handen kwam van Red Bull, dat het team omdoopte naar Toro Rosso en later AlphaTauri. Nu lijkt er inmiddels weer een naamswijziging te komen en dat zou Minardi niet verbazen. "Er is bij het team de laatste tijd veel veranderd, en ook in het management komen er nu grote veranderingen aan. Ik hoop dat die wijzigingen ervoor gaan zorgen dat ze hun maximale potentie kunnen laten zien in de komende jaren. Het is namelijk een team dat op technisch niveau onwijs grote mogelijkheden heeft en die moeten eruit komen. Dat komt er dit jaar jammer genoeg niet uit. Wanneer een nieuwe sponsor komt, dan brengt dat in de Formule 1 eigenlijk altijd veranderingen met zich mee en dat kan in dit geval goed uitpakken." "Het team blijft denk ik ook gewoon gevestigd in Italië, omdat daar ook de meeste mensen van het team aan het werk zijn. Ik zie het niet zomaar gebeuren dat die allemaal richting Groot-Brittannië vertrekken, op dit moment denk ik dat er nog meer dan 500 mensen in Faenza werken dus laten we hopen dat ze in Italië blijven. Het zou geen zin hebben om het hele team te verhuizen richting Groot-Brittannië." De Historic Minardi Days worden op 26 en 27 augustus verreden op het circuit van Imola.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel