Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2021

Mini wint én verliest tijd tijdens vijfde Dakar-etappe, Toyota wint

De vierde Dakar-etappe is gewonnen door Gilles de Villiers van Toyota. De morele winnaar van de dag was echter Mini-coureur Stephane Peterhansel, die ondanks zijn derde plaats in de etappe wel uitliep op zijn grote concurrenten.

De Villiers
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dakar

De vierde etappe van de Dakar-rally is overtuigend gewonnen door de Zuid-Afrikaan Gilles de Villiers, die de lastige etappe van Ridayh naar Al-Qaisumah van begin tot einde leidde in zijn Toyota-bolide. Het venijn zat hem niet in de staart, maar juist in het begin van de etappe, toen de coureurs zich met hun wagens door nauwe passages en over listige rotspartijen moesten navigeren.

Villiers deed dit het beste en won zonder problemen. Achter hem reed onze eigen Nederlander Erik van Loon lang op de tweede plaats, maar aan het einde van de rit verloor hij door een nog onbekende reden heel veel tijd. De gebroeders Coronel begonnen sterk aan de etappe en stonden lang in de top twintig, maar naar mate de etappe vordert zakken ze steeds verder weg.

Artikel gaat verder onder de video van Carlos Sainz sr., die de weg een beetje kwijt was.

Achter De Villiers kwam zijn landgenoot Baragwanath knap als tweede binnen. Achter dat duo kwamen pas de topfavorieten. Mini-coureur Stephane Peterhansel, de leider in het klassement, finishte op tweeënhalve minuut van de leider, gevolgd door zijn naaste belager Nasser Al-Attiyah, die twee minuten toegaf.

Carlos Sainz, de derde en laatste overgebleven favoriet voor de zege, liep net als de vorige dagen averij op. Aan het begin van de etappe verloor hij door wat navigeerfouten veel tijd. Op een gegeven moment stond hij zelfs op een half uur achterstand, maar aan het einde van de dag wist hij toch nog wat terrein goed te maken. Uiteindelijk kwam hij binnen op een kwartier van de winnaar. Ook Sebastian Loeb verloor weer veel tijd. Hij gaf 50 minuten toe op de etappeleiders.

In het algemeen klassement breidt Stephane Peterhansel zijn voorsprong op Nasser Al-Attiyah een klein beetje uit. Hij staat nu zes minuten voor. Sainz, de winnaar van 2020, lijkt af te haken. Hij staat op 48 minuten achterstand van zijn teamgenoot in het klassement.

Dakar uitslag etappe 5 auto's

# Coureur Team Tijd
1. De Villiers Toyota 05:09.25
2. Baragwanath Century + 00:00.58
3. Peterhansel Mini + 00:02.25
4. Al-Attiyah Toyota + 00:04.38
5. Prokop Ford + 00:05.06
8. Sainz Mini + 00:15.19

Dakar klassement auto's na etappe 5

# Coureur Team Tijd
1. Peterhansel Mini 18:28.02
2. Al-Attiyah Toyota + 00:06.11
3. Sainz Mini + 00:48.13

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

0 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen