Tom Coronel

Tom Coronel is een Nederlandse autocoureur en succesvol zakenman. Veel racefans kennen Tom Coronel van zijn deelnames aan de Dakar Rally en WTCC-kampioenschap.

Tom bewandelde de traditionele weg op weg naar de top van de autosport. Van de Formule Ford naar de Formule 3 (winnaar Masters op Zandvoort) en toen de overstap naar Japanse Formule Nippon-kampioenschap. in de laatste race pakte hij de titel door zijn concurrent van de baan te rijden.

In 1999 testte Tom Coronel voor Arrows en was kanshebber voor een F1-contract bij het team in 2000. Dat ging op het laatste moment niet door, want het team koos voor Jos Verstappen. 

Coronel koos vervolgens voor de gesloten auto's, nam deel aan Le Mans en komt al sinds jaar en dag uit in het WTCC kampioenschap. Daarin behaalt hij als privateer mooie resultaten.

De Dakar Rally vormt een gezamenlijke uitdaging met broer Tim Coronel. Tim is de Dakar man binnen de Coronel-familie en begint in 2018 aan zijn elfde editie. Tom is inmiddels ook besmet met het Dakar-virus en heeft er al vijf edities op zitten. Nederland kan altijd meegenieten van zijn avonturen, die worden vastgelegd met de Tom-Cam.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen