Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Minimale winst voor Red Bull Racing in 2019

Red Bull heeft in 2019 ruim 260 miljoen euro uitgegeven aan het Formule 1-programma. Dat blijkt uit cijfers die Red Bull heeft vrijgegeven. Daarmee gaf het net wat minder uit dan een jaar eerder in 2018. De winst was voor het tweede rij op jaar minimaal.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor Red Bull was 2019 het jaar waarin het team overstapte van Renault- naar Honda-motoren. Dat verklaart ook deels waarom er in 2019 wat minder werd uitgegeven. Immers, voor de Renault-motor moest betaald worden, terwijl men met Honda de status van fabrieksteam genoot.

Ten opzichte van 2019 zal het uitgavepatroon vanwege de budgetlimiet nog veel ingrijpender worden moeten worden teruggebracht in 2021, maar volgens teambaas Christian Horner heeft het team alles in financieel opzicht onder controle.

"We hebben onze uitgaven volledig op orde in iedereen is alert op het doorvoeren van aanpassingen die nodig zijn om tegemoet te komen aan de reglementen die per 2021 in de Formule 1 ingaan."

In 2019 werd een minimale winst opgeschreven door Red Bull. Het team van Max Verstappen boekte 679.000 euro winst, ten opzichte van iets meer dan één miljoen euro een jaar eerder. Door de opnieuw de derde plaats in het constructeurskampioenschap op te strijken bleef de hoogte van het prijzengeld grotendeels hetzelfde.

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes