Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Miscommunicatie stopt opmars VeeKay op Laguna Seca

Zondag reed men in de IndyCar Series de voorlaatste race van het seizoen. Op het legendarische Amerikaanse circuit van Laguna Seca kwam Rinus VeeKay niet verder dan een achttiende plek. De Nederlander was bezig aan een sterke inhaalrace, maar miscommunicatie met zijn team gooide roet in het eten.

Op het circuit van Laguna Seca maakte Rinus VeeKay een moeizaam raceweekend mee tijdens de voorlaatste race van het IndyCar-seizoen. De Nederlander en zijn ECR-team hadden het lastig om de aansluiting te vinden met de voorste coureurs, waardoor VeeKay zondag tijdens de race vanaf de 24e plaats van start ging. In de race liep het een stuk beter voor het jonge talent en vocht hij zich op naar een plaats in het middenveld. Uiteindelijk zorgde een communicatie fout er met zijn team alsnog voor dat VeeKay ver terug viel. De 21-jarige IndyCar-coureur dacht in de 66e ronde over de boordradio te horen te hebben gekregen dat hij een pitstop moest maken, maar dat bleek niet het geval te zijn. Daardoor was het ECR-team verrast toen VeeKay de pitstraat in kwam en verloor men zodoende kostbare tijd. Dat had als gevolg dat de opmars van VeeKay te niet werd gedaan en de Nederlander genoegen moest nemen met een achttiende plaats. Ondanks het tegenvallende resultaat, steeg VeeKay alsnog een plekje in de strijd om het kampioenschap. Daardoor vinden we de Nederlander nu terug op de elfde plaats in het kampioenschap, op één punt achterstand van Alexander Rossi die als 10e staat geklasseerd. Tijdens de laatste race van het seizoen wil VeeKay er dan ook alles aan doen om uiteindelijk in de top tien van het eindklassement te eindigen. "Ik ben ervan overtuigd dat ECR en ik volgende week kunnen zorgen voor een mooie afsluiting van het seizoen. We gaan er voor de volle honderd procent voor om dit seizoen met een mooi resultaat te beëindigen", aldus de immer strijdvaardige VeeKay. Het IndyCar-seizoen van 2021 wordt op zondag 26 september afgesloten. In de straten van het Californische Long Beach staat dan de Acura Grand Prix of Long Beach op het programma. De wedstrijd zal rond 21.30 uur Nederlandse tijd van start gaan.