Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Video's

Misdragende NASCAR-coureur krijgt zeldzame schorsing van organisatie

Bubba Wallace, die afgelopen zondag door het lint ging, is door de NASCAR-organisatie geschorst.

Wallace 2022 Larson NASCAR
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © NASCAR | 2022 Getty Images

Op zondag ging het mis bij de NASCAR-race in Las Vegas. Bubba Wallace werd in het nauw gedreven door college Kyle Larson, waarna hij de muur raakte. De stoppen sloegen vervolgens door en Wallace ramde zijn concurrent meteen als revanche.

Beiden crashten en vielen uit, waarna Wallace vervolgens verhaal ging halen en agressief was richting zijn collega. In de Verenigde Staten sprak men schande van de acties van de NASCAR-coureur. Zelf ging hij op dinsdag al diep door het stof en bood hij zijn excuses aan voor zijn acties.

Check hieronder zijn acties. Artikel gaat daaronder verder.

Een race geschorst

NASCAR heeft na het incident besloten om Wallace voor een race te schorsen vanwege zijn actie op de baan, die in de ogen van de organisatie 'zeer gevaarlijk was'. De regels schrijven voor dat een coureur een andere coureur niet opzettelijk mag laten crashen of spinnen, ongeacht het resultaat van de crash of spin (wel of geen uitvalbeurt).

"Het was zeer gevaarlijk en bracht andere coureurs in gevaar", zo oordeelt Chief Operating Officer Steve O'Donnell. "Als we kijken naar onze sport vandaag de dag, dan willen we hier de lijn trekken. Deze actie overschreed de grens en daarom hebben we deze beslissing genomen."

In de NASCAR-klasse zien we regelmatig twee coureurs met elkaar in de clinch liggen. Ook nu gebeurde dat naast de baan, maar die acties werden niet bestraft. De focus ligt vooral op de gebeurtenissen op de baan. "Historisch gezien is het heel zeldzaam dat we een schorsing uitdelen. We kijken naar wat er op het circuit gebeurt. De grens is overschreden."

Het team van Wallace, 23XI Racing, heeft de schorsing geaccepteerd en zegt achter de beslissing te staan.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct