Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Misschien is Max Verstappen gewoon onzeker'

In een lange rij van mensen doet ook voormalig F1-coureur Karun Chandhok een gooi naar het hoe en waarom van Max Verstappen zijn crash in Monaco. De Indiër vermoedt dat er een zekere mate van onzekerheid meespeelt.

"Ik vraag me of of Max Verstappen misschien onzeker is" , zo schrijft Karun Chandhok in zijn persoonlijk blog voor Channel 4 . "Het lijkt immers wel of hij ronde na ronde in elke sessie wil bewijzen hoe goed hij is. Als het vizier dichtgaat, geeft hij elke ronde 110 procent. Hij weet dat dat niet nodig is, want hij is een slimme jongen." Volgens Chandhok moet Verstappen leren wanneer hij die 110 procent aanspreekt en wanneer niet. "Coureurs als Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso houden standaard een paar tienden achter de hand tot het moment dat het er echt toe doet. Vaak is dat pas in Q3."

Max Verstappen had in dit specifieke geval zelfs in de kwalificatie die 110 procent niet nodig gehad: "Aan 95 procent had hij genoeg om zich op de eerste rij te kwalificeren. Natuurlijk is Max Verstappen nog jong, maar dat mag inmiddels geen excuus meer zijn op het moment dat zijn team miljoenen kwijtraakt aan het repareren van de auto en door het mislopen van punten."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024