© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Misschien is Max Verstappen gewoon onzeker'

01 jun. 2018 12:35 Jan van der Burgt 0 reacties
In een lange rij van mensen doet ook voormalig F1-coureur Karun Chandhok een gooi naar het hoe en waarom van Max Verstappen zijn crash in Monaco. De Indiër vermoedt dat er een zekere mate van onzekerheid meespeelt.

Voormalig F1-coureur denkt dat Verstappen zich teveel wil bewijzen

"Ik vraag me of of Max Verstappen misschien onzeker is", zo schrijft Karun Chandhok in zijn persoonlijk blog voor Channel 4.

"Het lijkt immers wel of hij ronde na ronde in elke sessie wil bewijzen hoe goed hij is. Als het vizier dichtgaat, geeft hij elke ronde 110 procent. Hij weet dat dat niet nodig is, want hij is een slimme jongen."

Volgens Chandhok moet Verstappen leren wanneer hij die 110 procent aanspreekt en wanneer niet. "Coureurs als Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso houden standaard een paar tienden achter de hand tot het moment dat het er echt toe doet. Vaak is dat pas in Q3."

Max Verstappen had in dit specifieke geval zelfs in de kwalificatie die 110 procent niet nodig gehad:

"Aan 95 procent had hij genoeg om zich op de eerste rij te kwalificeren. Natuurlijk is Max Verstappen nog jong, maar dat mag inmiddels geen excuus meer zijn op het moment dat zijn team miljoenen kwijtraakt aan het repareren van de auto en door het mislopen van punten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen